Finns det liv för Microsoft i fordonsutrymmet efter Ford?

Rapporter och fler rapporter (Bloomberg, Wall Street Journal) växer fram detta påstående Microsoft och Ford kan skilda vägar på Embedded Automotive front.

Förmodligen har Ford beslutat att byta partner – till Blackberry med QNX RTOS plattform. Både Bloomberg och The Journal säger orsaken till växeln, som sägs att träda i kraft år 2016, är – eftersom Microsoft ville för mycket att licensiera Microsoft Windows Embedded Automotive teknik som är i centrum för Ford Sync. Hittills är ingen från Ford, Microsoft eller Blackberry på posten som bekräftar detta. Men mina källor säger detta är sannolikt sant och är sannolikt om pengar.

Jag är uppriktigt sagt mer intresserad av vad, om något, planerar Microsoft att göra nästa på bilen framför. Microsoft backar bort från fordons utrymme, särskilt om Ford och Microsoft del sätt?

Microsoft tjänstemän talar inte, men jag har hört från mina kontakter Microsoft planerar att stanna i den inbäddade fordons utrymme – trots att det inte finns några hänvisningar till Embedded Automotive SKU på Microsofts Windows Embedded webbplats. Microsoft har ropa “intelligenta bilen erfarenheter” som ett av sina inbäddade områden branschfokus, dock. Dessa erfarenheter att förarna till “tillgång innovativa i bilen kommunikation, infotainment, navigation och bränsleeffektiva funktioner,” Microsofts webbplats säger.

Tillbaka i 2012, Microsoft tjänstemän sade mer information skulle vara tillgängliga i början av 2013 om, Windows Embedded 8 Automotive. Såvitt jag vet, att SKU förverkligades aldrig.

Microsoft nu, hänvisar till sin Windows Embedded lag som sin “Internet of Things” team, enligt bitar jag har grävt upp tidigare. Den IoT laget är en del av Microsofts enhetligt operativsystem laget under Terry Myerson. Det team ingår synes det som tidigare (och kan fortfarande) kallas Connected Car laget. Förutom att arbeta med Ford, har det laget gjort handlar Honda, Nissan, BMW, Mercedes-Benz, Aston Martin och McLaren. Ford är en av de biltillverkare Microsoft samarbetar direkt med att skapa anpassade, integrerade telematikplattformar, andra i denna grupp inkluderar Fiat och Kia.

Den nya IoT team arbetar på inte bara inbyggd programvara, utan också tillhörande molntjänster. Bara om någon av de tidigare Windows Embedded Automotive “upplevelser” – kommunikation, infotainment, navigation och bränsleeffektivitet – skulle kunna förvandlas till en molntjänst ganska lätt, skulle jag tro.

Jag har inte ytterligare detaljer (ännu) om vad som händer i framtiden Microsoft på fordons sakernas front. Och jag är nog en av de värsta att försöka gissa, eftersom jag bor i New York och inte köra. Alla Microsoft-centrerad konsumenter har en önskelista?

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Uppdatering: Mjukvaruutvecklare Keith Hill undrade (på Twitter) om det kan finnas en möjlighet för Microsoft att bygga ut en bil App Store av något slag med dedikerade bil apps / tjänster. Microsoft Research byggt en App Store för HomeOS projektet, så varför inte?

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin