GST att gälla för alla australiska utländska inköp från juli 2017

Statliga och territorium skattmästare har kommit överens om att införa GST på produkter och tjänster som köps på nätet av australiensarna från utlandet och förs in i landet, sade kassör Joe Hockey på fredag.

Förändringen, som kommer att sänka tröskeln för GST samling från online varor från sin nuvarande AU $ 1000 nivån till noll, sätts i kraft från den 1 juli, 2017 men Hockey sa att om det är möjligt att föra förändringen i tidigare, då han skulle vilja göra det.

Hockey sade att ytterligare arbete behövs för att beräkna mängden av intäkterna till följd av förändringen.

Skattekontoret är inriktad företag som säljer mer än AU $ 75.000 av varor och tjänster i värde i landet, och be dem att registrera sig för GST samling. Kassören sade antalet företag riktade kan vara i hundratals.

När det gäller digitala produkter, är det lätt att identifiera ett antal av dessa företag – som Netflix eller Facebook, eller andra. När det gäller varor, kan det finnas ett mycket stort antal, men vad vi kan göra är smal ner antalet stora volymer varor leverantörer i Australien “, sade han.

Det finns nu ett växande globalt samförstånd där leverantörer av varor och tjänster utomlands kommer gärna tillämpa konsumtionsskatter på sina varor och tjänster som säljs till en viss jurisdiktion.

Samla GST på importerade varor har länge debatterats sedan internet shopping växte i betydelse, men har upprepade gånger setts som inte är kostnadseffektivt.

“Ett av hindren för att nå detta integritets åtgärd i det förflutna har varit att genomdriva det, och det beror på att tidigare fanns förslag att varje paket som kommer in i landet bör inspekteras och bestäms huruvida det var mindre än en viss värde – ärligt talat, det var löjligt “Hockey sa.

Hockey sade tröskel lågt värde hade påverkat australiska jobb och företag, och det var orättvist att lokala företag var tvungna att samla GST medan företag utomlands erbjöd liknande tjänster till ett lägre pris tack vare inte uppbörd av skatten.

“Det finns många spakar vi måste kunna tillämpa ett visst tryck på dessa [utländska] företag. Den australiska regeringen är världsledande inom många av dessa områden”, sade han.

Förutom att göra ändringar i GST, regeringen undersöker sätt att samla bolagsskatt från multinationella företag med verksamhet i Australien. Tidigare i veckan avslöjade dokument AU $ 31000000000 gjort i Australien under ett år var blandas genom Singapore med 10 stora företag.

Ett utkast till rapport från senatens ständiga kommitté på ekonomi släpps på tisdag kallas för namngivning och shaming av företag som sysslar med skatteflykt.

“[Kommittén] var också förbluffad ovilja vissa företag att lämna ut uppgifter till kommittén, eller av större intresse, där vissa företag verkade inte vara i besittning av vad som verkade viktig information om sitt företags verksamhet i andra länder, “enligt rapporten.

Kommittén är dock bestört av uppfinningsrikedom som visas av vissa företag att undvika besvara frågor från utskottet. Denna ovilja verged på förakt för utskottets processen uppvisade förakt för australiska skattebetalarna, och totalt reflekteras dåligt just dessa företag.

En av rekommendationerna uppmanade den federala regeringen att göra företag stat där plats de bor i skattehänseende när anbuds och konkurrera om statliga kontrakt.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard