Hacking är inte bara för nördar längre

Som termen “hacking” har utvidgats till att omfatta en bredare grupp av människor, kommer it-direktör se allt fler blandade säkerhetshot inom de närmaste åren, enligt en säkerhetsforskare.

Det kommer också att ökad aktivitet från människor i länder som just har börjat att komma in i den globalt sammanlänkade värld, varnade senior forskare Sarah Gordon, som arbetar i Symantecs Security Response team i USA

Gordon sade termen hacking nu ingår en större grupp människor. “Hacking var en gång domänen för datornörd, som sköt programvara de gränser och bortom”, sade hon. “Det är gjort för en rad olika skäl också – från teknisk utmaning, makt, roligt, spännande – till vinstdrivande få, specifika, och i vissa fall att göra skada.

IT-avdelningar är allt brottas med att skydda företagets IT-system, inom budgetbegränsningar. Släpptes förra månaden 2002 Australian Computer Brott och säkerhetsundersökning utförd av Deloitte Touche Tohmatsu, AusCERT och NSW polisen, beskrivs säkerhetshot som möter australiska företag.

Gordon råder administratörer och säkerhetspersonal inom organisationer som de behöver för att hålla i minnet att det är en pågående process. “Chefer måste komma ihåg att det är viktigt för deras tekniska människor att få finansiering och befogenhet att göra sitt jobb”, sade hon. “Företagen bör kontinuerligt granska och bedöma värdet av deras IT och IT-relaterade tillgångar, och följden bör det vara ett problem.

utbildning anställd är också något som Gordon höjdpunkter. “Användarna måste veta att det inte är en bra idé att experimentera med virus på sin Corporations datorer”, sade hon. “Ännu viktigare, eftersom många virus och hacka hot använder social ingenjörskonst – jagar den goda viljan hos anställda att kompromissa system – användare måste utbildas om dessa typer av hot.

En undersökning som publiceras av Computer Security Institute (CSI) i USA tidigare i år fann att de mest allvarliga ekonomiska förluster av de svarande i samband med stöld av företagshemligheter och ekonomiskt bedrägeri. Bland attackerna svarande lidit hade 40 procent upptäckt systemet penetration från utsidan och överbelastningsattacker.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund