Hälsa start CohortIQ skopor upp AU $ 200k DataStart pris

Hälsa fokuserad start CohortIQ har samlat AU $ 200.000 i såddfinansiering som ett resultat av att vinna DataStart initiativet offentlig-privat.

I november, Institutionen för statsministern och regeringen samarbetar med Sydney-baserade start inkubator Pollenizer att börja en tävling som såg deltagarna som kan användas över 7500 öppna datamängder via data.gov.au, och vie för högsta vinsten att se deras koncept odlades fram till leverans, som en del av niomånaders Pollenizer Success kärnprogrammet.

Ian Tebbutt, CohortIQ grundare, sade att vad hans företag gör är att ta hälsodata och öppna myndighetsuppgifter och uttrycka det genom en maskin lärande system för att identifiera “onödiga antagning” – människor som inte borde vara på sjukhus.

“Vad [CohortIQ] syftar till en början är personer med kroniska sjukdomar som njursvikt eller diabetes, personer som är mycket bättre behandlas i ett samhälle miljö. Vad brukar hända är att de förvandlas till ett bonusprogram, kom in på sjukhus och stanna för en några dagar och sedan studsa tillbaka “, säger Tebbutt.

Målet är att hålla dessa människor ut från sjukhuset och få dem till interventionsprogram och liknande, som frigör sängar på sjukhuset.

Det är ett mycket välkänt problem inom hälsa, innovation vi föra det är i huvudsak att identifiera dessa personer.

Att hans lag kunde komma åt sjukhus episoddata från data.gov.au, Tebbutt sade samarbetet med regeringen var avgörande för att föra sin idé till liv. Före DataStart, Tebbutt sade CohortIQ var bara en idé han och två andra hade.

DataStart gav oss möjlighet att ta upp det till nästa nivå “, sade han.” Det finns 235.000 onödiga besök per år, vårt mål är noll.

Men för närvarande ridning vad han kallade “start virvelvind”, sade Tebbutt finansierings utsädet kommer att ge företaget utrymme att vidareutveckla sin teknologi, i synnerhet dess automation och skalbarhet.

Vi vill gå stor. Detta är en världs fråga, inte bara en fråga för Australien “, sade han.” Sjukhus göra en hel del av dataanalys, men det är tungt manuellt. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för ett sjukhus för att använda den.

Det fanns över 200 poster för programmet, varav en handfull av finalisterna presenterade sina idéer till en panel av domare som består av den nyligen VD för regeringens Digital Transformation Office, Paul Shetler och andra regeringsföreträdare, investerare och entreprenörer.

CohortIQ s prispengar kommer artighet av Högerklicka Capital och Pollenizer, med Pollenizer chosing Comployment grundare Evan Wong för en gemenskap med grundare Institute, och även erbjuda en inkubator ställning till Mezo Research, och coaching till Gemini3 som en del av DataStart prispotten.

Genom att sponsra ett stödprogram det tillåter grundare banan för att hitta en globalt skalbar och värdefull affärsmodell, och inte bara initiera projekt och bara hoppas att de skala, “Daniel Ringrose, partner på Pollenizer sagt tidigare.” Regeringen förstår nu att en snabb misslyckande skulle skapa lärande insikter och nya idéer kan svänga.

Ringrose sade att DataStart tillät startups att fullfölja sin stora vision utan begränsningar att följa uppdrag teman eller resultat, säger tidigare att det var start grundare, inte data, som skulle göra programmet lyckas.

På tisdagen meddelade biträdande minister för innovation Wyatt Roy en AU $ 7.800.000 investering som kommer att spridas över 17 australiska företag med idéer han sade kommer att gynna gruv-, informationsteknik, förnybar energi, och avancerade tillverkningsindustrin.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

De 17 startups får bidrag ger mellan AU $ 69.000 och AU $ 1 miljon i kommersialiserings bistånd, som Roy sade kommer att hjälpa dem att utveckla produkter och tjänster.

Företagarnas Programmet är ett initiativ som designats av den australiska regeringen att stärka företagens konkurrenskraft och produktivitet på företagsnivå. Det ingår i den australiensiska regeringens industripolitik som beskrivs i branschen innovation och konkurrenskraft Agenda släpptes i oktober 2014. Som en del av dagordningen, dåvarande premiärministern Tony Abbott sade att det var en del av den federala regeringens flytt till “stärka Australien konkurrenskraft”.

Enligt regeringen har programmet hittills tillgänglig 102 kommersialiseringsbidrag värda mer än AU $ 54.000.000 för att stödja australiska innovation.

“Detta meddelande ser ytterligare 17 företag dra nytta av regeringens företagarprogram som redan har hjälpt över 100 entreprenörer får sina idéer från marken och i den globala marknaden”, säger Roy.

Jag är glad att se sådana banbrytande idéer från australiska företag, inklusive avkastnings maximera teknik för mineralindustrin, produktionsteknik för effektivare och billigare solceller, och 3D-utskrifter för flygtillverknings.

Detta stöd kommer att bidra till mottagarna kommersialisera sina idéer att dra nytta av den globala marknadsmöjligheter och skydda sina immateriella rättigheter, vilket garanterar Australien ser fördelarna.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?