Händerna på med Yoga 2 Pro: Windows 8 som du vill det

När Lenovo släppte Yoga 13 cabriolet anteckningsbok ett år sedan var det en unik ultrabook med fyra möjliga konfigurationer. Yoga kan börja som en bärbar dator, öppen i en kiosk-läge, och sluta som en tablett. Det gjorde alla dessa ganska bra men var alltför tung i tablet-läge, som, jag rapporterade i min recension, på den tiden.

Företaget lyssnade på dessa klagomål och har släppt Yoga 2 Pro. Den uppdateras modellen är tunnare och lättare än den första generationen laptop. Lenovo lyckats sätta kraftfull Haswell tekniken inuti samtidigt krympa Yoga 2 Pro, och hålla priset ungefär densamma.

Hårdvaruspecifikationer som granskas

Lenovo är expert på att göra bra bärbara datorer och Yoga2 Pro är inget undantag. Ju tunnare formen är en trevlig storlek för en 13,3-tums modellen och tangentbordet är en bra en som är typisk för Lenovos produkter. Tangentbordet har förvärvat bakgrundsbelysning, något saknas på den sista generationens modell.

Styrplattan är trevligt och hal, vilket gör det lätt att använda. Det är en anständig storlek och hanterar multi-touch gester fint.

Både tangentbordet och styrplattan inaktiveras automatiskt när skärmen passerar 180 grader, men det känns ganska konstigt gripande tangentbordet i tablet-läge.

Pekskärmen på Yoga 2 Pro är mycket lyhörda och känns bra att använda. Den speciella gångjärn skiljer sig från de flesta bärbara datorer med 360 graders rörelse. Detta gör det möjligt att använda i det som Lenovo kallar tält läge, vilket är den enhet som sitter på en yta i en omvänd V-konfiguration. Det kan också vara placerad med tangentbordet nedåt och bildskärmen öppen i en kioskläge. Lenovo kallar detta stand läge. Placering av displayen platta under tangentbordet är tablettläge.

Lenovo listar batteritid på upp till 9 timmar och även om jag inte har haft tid att kontrollera det är vad jag har sett från Haswell processorer som Core i5 i Yoga 2 Pro. Batteriet är förseglad och är inte bytas ut av användaren.

Systemets prestanda är trevligt och lysande på grund av Haswell processor. Knapptryckning är mycket vätska och program laddar snabbt och smidigt.

Displayen i anteckningsboken är super hi-res (3200×1800) och är underbara. Färger pop på skärmen och text är trevlig och fräsch. Resolutionen gör det nödvändigt att spränga kontrollerna på skärmen för att vara användbar. Jag har den inställd att skala skrivbordet upp 250 procent.

Denna höga upplösning kan ge vissa program passar, eftersom de visa text för liten för att vara användbar. Appar med teckenstorlek inställningar kan hantera detta men vissa program har en uppsättning teckenstorlek med något sätt att förstora text.

Jag är inte ett fan av konvertibler som Yoga 2 Pro som de är tunga i tablet-läge, gör minskad vikt under den första generationen en bättre passform. Den långa, smala display är lite udda som en tablett, men de som vill ha en större tablett kommer inte att bli besviken.

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

Det märkligaste tablett användning är att när skärmen roteras för att bilda tabletten, är tangentbordet helt exponerad på undersidan av enheten. Både tangentbordet och styrplattan inaktiveras automatiskt när skärmen passerar 180 grader, men det känns ganska konstigt gripande tangentbordet i tablet-läge. Jag skulle ha problem som håller nycklarna på undersidan av enheten skulle påverka deras verksamhet över tiden, men jag har ingen anledning att tro att skulle hända. Det är mer ett faktum hur konstigt det känns att gripa ett tangentbord.

Yoga 2 Pro är en riktigt bra bärbar dator som kan användas i de tre andra lägen när det behövs. Stativet läget är bra för att titta på video och göra presentationer i farten, även om det är konstigt att ställa ner enheten på den exponerade tangentbordet. Tältet läget kan också användas för att titta på video eller för att använda yoga som en tablett upptryckt. Läget tabletten är användbar men på grund av storleken och vikten, är det troligt att användas med enheten fastställs på knä eller en plan yta.

bärbar användning

Processor: Intel Core i5 1,6 GHz (Haswell); Minne: 4 GB; Display: 13,3-tums IPS, 3200 x 1800, 350 nits, 10-punkters multitouch, OS: Windows 8.1; Lagring: 128 GB SSD, Kamera: 720p webbkamera ; portar: 1-USB 3.0, 1-USB 2.0, ljud combo, microhdmi, 2-i-1 SD / MMC-kortläsare, Anslutningar: Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.0, Batteri: 9 timmar; Mått: 330 x 220 x 15,5 mm (12,99 x 8,66 x 0,61 “), Vikt: 1,39 kg (3,06 pund)

Windows 8.1: Gör ThinkPad Tablet två ännu bättre, ThinkPad Tablet 2: Best Windows tablett, Acer W3 8-tums Windows 8 tablett: Första intryck, Windows 8 tabletter: En förvirrande värld för köpare, Epiphany: Windows 8 är en mycket bra tablett OS; 10 fördelar Windows 8 tabletter har över iPad och Android, 10 nackdelar Windows 8 tabletter har jämfört med iPad och Android

Yoga 2 Pro är för dem som söker en stor bärbar dator som kan göra enstaka tablett plikt. Den är tillgänglig från Lenovo och stora återförsäljare för knappt $ 1000.

se relaterad

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

tablett användning

senaste omdöme

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Slutsats