Hands-on med Samsung Gear S2 Smartwatch: Kan detta verkligen vara min perfekta Smartwatch?

Jag är ett stort fan av wearables, men fortsätter att söka ut för en enhet som kan göra allt. Jag har hittat stora produkter för specifika funktioner, såsom Polar V800 för löpning, Apple Watch för samtal, appar och motivera mig att flytta, och Pebble tid för att ge bra triage anmälan för ungefär en vecka mellan laddningarna.

Wearable tech, från Google Glass till Fitbit, käkbenet och andra enheter är inhämtar mycket uppmärksamhet. Här är vad som väntar för branschen.

Jag läste recensioner av Samsung Gear S2, såsom en av, och tyckte att det såg ut som en stor Smartwatch kandidat. Däremot basmodellen inkluderar inte GPS så att den inte kan fungera som min kör klocka. Jag såg då den nya växeln S2 3G visas på T-Mobile och köpte en i helgen eftersom det bockas alla rutor och har möjlighet att vara min perfekta Smartwatch, aktivitet tracker, och GPS kör klocka.

För mina personliga behov, jag vill ha en klocka som låter mig gå på körningar och spår min väg via GPS, låter mig spela musik i mina Bluetooth vattentäta hörlurar, har operatören så jag kan signalera min familj om jag går ner eller har en säkerhetsfråga ger anständig triage anmälan spåra andra 23 timmar av min dag, pågå åtminstone en hel dag, och ser bra ut på min handled. Ingen enskild bärbara har ännu träffat dessa kriterier, men Samsung Gear S2 ser ut som det bara kan vara en.

Jag bara läsa webbplatsens David Chernicoff utmärkta inlägg om sina erfarenheter med den växel S2 3G under de senaste två veckorna och var mycket uppmuntrande att se sin långa batteritid och läsa om den kommande NumberSync funktionalitet.

Jag plockade upp Gear S2 3G i mörkgrå från min lokala T-Mobile butik som nätbutiken var restnoterade minst en vecka. Det är tillgänglig för $ 359,99 och har en $ 5 / månad serviceavgift för 500 MB data, obegränsade samtal och obegränsad textmeddelanden. Det är faktiskt $ 15 / månad, men om du har kvalificerade trådlösa tjänster kommer du se en $ 10 kredit visas varje månad.

Gear S2 3G kommer i en rund vit ruta, reminiscient av Moto 360. Du hittar en A / C adapter, USB-kabel, extra mindre klockan bandet, och en trådlös vagga i paketet. Den trådlösa vaggan påminner mig igen för Moto 360 sedan klockan sitter upp i en nära vertikal position med två fysiska knappar uppåt. Jag läste att det är en Qi laddningsdocka, men inte har framgång laddar klockan med någon av mina andra Qi laddare. Trådlös laddning är mycket trevligt och vaggan fungerar bra på nattduksbordet.

Jag rörde Samsung Gear S2 i butiken innan jag köpte den och var mycket imponerad av passform och finish av klockan och subtila klockan bandet. Jag trodde jag skulle föredra växel S2 Classic utseende, men med min önskan om en klocka för att köra med lädret är inte ett bra alternativ.

Gear S2 3G är gjord av metall med matt finish silikonband. S2 3G är lite tjock vid 13.4mm med en vikt av 51 gram. Detta är ett par mm tjockare och innehåller en 300 mAh batteri, jämfört med en 250 mAh kapacitet på icke-3G-modellen.

Det ser elegant och känns premie så jag har inga klagomål på form och design. Displayen ser bra ut, vilket är ingen överraskning eftersom det är en produkt från Samsung. Displayen är runt mäter 1,2 inches i diameter och består av AMOLED skärm med 360 x 360 pixlar.

Det finns två knappar på en sida av Gear S2 3G. Den översta knappen fungerar som en bakåtknapp medan den nedre knappen är en hem-knappen. Ramen roterar också 360 grader för att hjälpa dig bläddra genom UI och genom listor. Du kan också navigera via pekskärmen, men den roterande bezel är smart. Det är en annan funktion än vad vi har sett på andra smartwatches och hittills jag grundligt åtnjuter det.

Det finns en pulssensor på baksidan av Gear S2 samt och så långt det verkar spåra min puls ganska exakt.

Gear S2 3G driver Tizen operativsystem och för att vara ärlig jag verkligen inte bryr sig om vad OS en Smartwatch kör så länge det ger de funktioner och program jag vill använda på den lilla skärmen. Jag har 20 program som är installerade på växel S2 vid den här tiden och har inte hittat något som hittills saknas.

Jag njuter av Buddy app som låter dig enkelt ringa eller text dina favoriter, S Health app som aktiverar promenadläge spårning automatiskt medan jag gå mil till och från tåget till kontoret, kalendern som ger mig en snabb överblick över vad planeras för min dag, kallt väder app som visar mig vad som väntar utanför, och den praktiska vatten och kaffe tracker i hälsa.

Det var lätt att hitta appar på min Galaxy Note 5 och synkronisera dem till Gear S2 via Gear Manager. Det finns massor av inställningar i växelchef app och på växel S2 och jag planerar att gå igenom dem alla under nästa vecka.

Operatören som en fristående Smartwatch, Bluetooth-headset prestanda, Kör spåra resultat med Nike + och förmågan att exportera data till RunKeeper, 3: e parts applikationer, Kan jag skapa ett memo när du kör? Jag har ofta goda idéer när jag kör och skulle gärna vilja spela in dem, S Voice prestanda, Daglig verksamhet spårning, Sleep spårning, Kan jag spela musik via en streamingtjänst via T-Mobile-tjänsten på klockan? Om så är fallet, vilka?

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Användargränssnittet är optimerad för klockan och hittills har utfört felfritt. Jag älskar att klockan kan stå ensam utan min telefon för och planerar att testa ut mycket mer under de närmaste flera days.First par dagar

Det är klart redan för mig att Samsung Gear S2 är den bästa Samsung Smartwatch hittills. Men om jag inte kan få batteriet att räcka mig mer än 10-11 timmar det är så långt, då det är värdelös för mig. Jag har skärmens ljusstyrka inställd på en mycket låg 3 nivå så displayen inte bör döda batteriet. Jag hade också min Galaxy Note 5 anslutet till Gear S2 90 procent av tiden så långt så att mobil uppkoppling inte bör vara döda batteriet heller.

Varje översyn av icke-3G-versionen berömmer 02:58 dag batteritid så jag hoppas detta är bara i samband med inkörningsperioden. Om inte, kanske det finns en defekt i min S2 som det borde kunna få igenom åtminstone en hel dag.

Jag är glad med Tizen OS och funktionalitet som tillhandahålls av Gear S2 3G hittills och kan inte vänta med att ta ut för en körning där jag verkligen kommer att sätta den på prov. OS är snyggt utformad med anmälan ser ut att “vänster” av urtavlan och program till “rätt”. Du kan dra ner för att komma åt några snabba inställningar som ljusstyrka, vibrerar / ring, och mer.

detaljhandeln förpackning

Hårdvara

Det finns massor av tillgängliga watchfaces och ett enkelt verktyg i Gear manager appen för att anpassa dem till dina önskemål.

Du kan ta skärmdumpar och enkelt skicka dem till telefonen (bara kolla in min bildgalleriet), kan du navigera till destinationer direkt från din klocka med hjälp av GPS, kan du ringa och text människor med din röst, och så mycket mer med Gear S2 .

Jag har bara tillbringade ett par dagar med Gear S2 3G hittills och har mycket mer att testa innan jag träffade 14-dagars utgången av rapporteringsperiod. Jag skulle förmodligen inte ens överväga återkomsttid efter ens mina begränsade erfarenheter, men den extremt korta batteritiden på allvar oroar mig.

programvara

Här är vad jag planerar att testa. Låt mig veta i kommentarerna om det finns andra saker som du skulle vilja se mig täcka min fullständig översyn nästa vecka.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Testa planer över nästa vecka