Homeland Security varnar för att inaktivera Java bland zero-day fel

US Department of Homeland Security har varnat användare att inaktivera eller avinstallera Java-programvara på sina datorer, mitt fortsatta rädsla och en upptrappning av varningar från säkerhetsexperter att hundratals miljoner företags- och konsumentanvändare är utsatta för en allvarlig brist.

Mitt i en allvarlig säkerhetsbrist i den senaste versionen av Java 7, där även amerikanska Department of Homeland Security har varnat användare att stänga av plug-in, här är hur du gör det.

Hackare har upptäckt en svaghet i Java 7 säkerhet som kan tillåta installation av skadlig programvara och skadlig kod på maskiner som kan öka risken för identitetsstöld eller obehörigt deltagande i ett botnät som skulle kunna sänka nätverk eller användas för att utföra denial- attacker mot webbplatser.

Vi är för närvarande omedvetna om en praktisk lösning på detta problem “, sade DHS” Computer Emergency Readiness Team (CERT) i ett inlägg på sin hemsida på torsdag kväll. “Denna sårbarhet attackeras i det vilda, och rapporteras vara införlivas utnyttja kit. Exploit-kod för denna sårbarhet är också tillgänglig för allmänheten.

Java användare bör inaktivera eller avinstallera Java omedelbart för att minska eventuella skador.

Java används av hundratals miljoner Windows, Mac och Linux maskiner – tillsammans med mobila enheter och inbyggda system – runt om i världen för att få tillgång till interaktivt innehåll eller webbapplikationer och tjänster.

Den senaste fel, som tidigare rapporterats av webbplatsen, för närvarande utnyttjas i naturen, har säkerhetsexperter varnat. Alienvault Labs har reproduceras och kontrollerade hävdar att den nya zero-day som utnyttjar en sårbarhet i Java 7, enligt säkerhet expert Brian Krebs.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund