Hootsuite släpper API: er för publicering, användarhantering och Ow.ly

Sociala medier plattform Hootsuite på tisdag rullade ut en trio av öppna API: er för publicering, användaradministration, och länkförkortningstjänst Ow.ly. Utbyggnaden är första gången Hootsuite har öppnat sin plattform för utvecklare.

API är utformade för att låta företag ansluta sociala uppgifter och olika Hootsuite funktionalitet till sina befintliga plattformar.

Till exempel ansluter publicerings API Hootsuite plattformen till ett företags CRM-plattform, content management system, eller annat innehåll skapande portal.

Tanken är att ge någon som en social media manager en centraliserad innehåll nav där de kan publicera sociala medier inläggen direkt inifrån företagets föredragen teknologiplattform.

Användarhantering API möjliggör automatisk hantering av HootSuite användarkonton inom befintliga affärssystem som CRM. Hootsuite sade API kan användas för att automatisera introduktions nya användare samt för kontrollpolitik från befintlig teknik.

HootSuite s Ow.ly API kan användas för att automatiskt synkronisera klickstatistik från Hoostuite med befintliga instrumentpanelen och rapporteringssystem för att konsolidera visualisering och analys av sociala tjänster.

“Genom att öppna upp tillgången till Hootsuite plattform, vi ge företag att få ut mer av Hootsuite och vår bästa-of-breed partnernätverk för att ge meningsfulla kundupplevelser och interaktioner”, säger Patience Yi, VP av plattform på HootSuite.

Bortom API har HootSuite letat till alla hörn av sin verksamhet eftersom det syftar till att stärka sin plattform för mer företags överklagande.

Förra månaden meddelade Vancouver, British Columbia-baserade Hootsuite planer på att förvärva Sales Prodigy, en mobilapp som erbjuder sociala försäljningsverktyg för företag. Företaget planerar att integrera försäljnings Prodigy teknik i sin plattform för att underlätta för affärsanvändare att samarbeta med potentiella kunder i realtid på sociala medier.

I november HootSuite skärpt sina band till Microsoft med en serie av plattforms integrationer med Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Office 365, och Sharepoint, tillsammans med fler funktioner bundna till Yammer.

Och förra sommaren företaget samarbetar med IBM i ett åtagande att flytta sin App Directory, en marknadsplats för sociala program, till IBMs Softlayer molninfrastruktur.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis