HP iPAQ hw6965 Review

IPAQ hw6965 var en del av en samtidig lansering med rw6828, som båda tillsattes, bland annat, push e-postfunktioner till iPAQ linjen. Medan rw6828 riktas mer mot icke-företagsanvändare som kräver omfattande multimedia funktionalitet, är hw6965 ett verktyg för seriösa företagsanvändare.

Design; Vårt första intryck av hw6965 var att det är mycket lik den BlackBerry 8700, tack vare sin form och QWERTY-tangentbord. Men efter omfattande tester kan vi inte låta bli att gilla känslan av 8700 bättre. IPAQ: s rund nycklar är inte ens i närheten så bekväm eller reagerar som den 8700, medan BlackBerry mindre och mer rundad design passar handen bättre än den fyrkantiga kropp hw6965.

Förutom knappsatsen kan data också inmatas via pekskärmen med hjälp av pennan. Det är tveksamt om detta är lika effektivt för att navigera menyerna på skärmen som BlackBerry varumärke jog hjulet, men vi gillar inställningsratten designen bättre eftersom det är ofta svårt att samordna pennan knacka när du är på resande fot. Visst, du kan alltid gå igenom menyerna med inbyggda joystick, men vi tyckte att det är luddigt hård.

Vid 181g och med måtten 118mm med 71mm med 18 mm, är hw6965 märkbart större än de flesta smartphones vi har testat nyligen, så du kommer definitivt vill prova det i person innan det hem bara för att inse att det sätter en ful bula i din annars fashionabla outfit.

Bortsett från aning av knapparna på framsidan, är hw6965 design ren, med undantag för en volym rocker och kameraknappen i det övre vänstra hörnet och en miniSD slits i nedre högra hörnet.

Funktioner, Liksom alla Windows Mobile 5.0-enheter, kommer hw6965 med ett antal praktiska kontorsproduktivitetsprogram förinstallerade, inklusive Word, Excel, PowerPoint och Outlook. Det är också i stånd att push-e-post, vilket innebär att förutsatt att du har tjänsten aktiveras via din mobiloperatör, kan du skicka och ta emot e-postmeddelanden på ungefär samma sätt som ett SMS – uppenbarligen en praktisk funktion för resande personal.

På tal om resor, är detta särskilt iPAQ en av de få smartphones på marknaden är utrustade med en inbyggd GPS-mottagare, som väcks till liv med hjälp av förinstallerade TomTom Navigator programvara. Detta hade inga problem att upptäcka vårt läge och ge anvisningar under våra tester i Sydney (främst i CBD och Eastern Suburbs områden).

Även om du kan oroa ser ut som en tönt när du håller hw6965 upp till örat offentligt, är anslutning ett område du knappast oroa sig. Enheten sport inbyggd Wi-Fi, Bluetooth, IR och quad-band GSM (850/900/1800/1900), medan den synkroniserar med datorn via USB genom den medföljande vaggan.

Du skulle kunna tro att hw6965 är en affärs bara enhet, om inte för 1,3-megapixelkamera, självporträtt spegel och blixt inbyggd i ryggen. Men som med de flesta smartphones, skotten är långt ifrån fantastiska, särskilt inomhus och svagt ljus bilder. Du kan också glömma att ta snabba actionbilder, eftersom kameran kan ta upp till fyra sekunder för att fånga en ram.

Anordningen är kapabel att ljud / videouppspelning tack vare förinstallerade version av Windows Media Player, men det är värt att notera att du förmodligen kommer att behöva köpa en adapter om du vill ansluta en vanlig par 3,5 mm hörlurar till 2,5 mm jack.

Prestanda, The hw6965 är utrustad med en 416MHz Intel-processor, 64MB RAM och 45MB ROM, så det är mer än kapabel att utföra grundläggande kontor produktivitet och e-postuppgifter utan avmattning. Vi fann emellertid att enheten har en tendens att stanna något när flera program öppnas på en gång, ett problem som är förvärras av det faktum att även om en ansökan kan tyckas vara stängd, det är ofta fortfarande laddas in i enhetens RAM och körs i bakgrunden.

Telefon mottagning och samtalskvaliteten är tillräcklig, och tillräckligt höga ljudnivåer kan nås för att undvika besvärliga chatta i trånga utrymmen. Tyvärr är batteritiden inte lika imponerande. Om du tänker på att använda hw6965 som primär enhet, räknar med att behöva ladda det varannan dag.

Den hw6965 är en funktionsspäckade smartphone som är väl lämpade för företagsanvändare, men det saknar stil och design-förmåga av BlackBerry.

HP iPAQ hw6965, Företag: HP; RRP: AU $ 1199

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator