HP lägger $ 299 skivspelare scanner att gro blandas verklighet PC

Hewlett-Packard på torsdag rullas ut vad som skulle kunna vara en viktig accessoar och ansökan till dess Sprout PC, som är utformad för att ansluta virtuella med 3D tryckta världar.

Företaget lanserade Sprout slutet av förra året med syfte att göra 3D-utskrifter enklare. I ett nötskal, är en allt-i-ett-dator med en digital projektor på toppen av skärmen som skjuter ner på en matta Sprout. Denna matta fungerar som en touch-aktiverade andra skärm med en digital penna.

För designers och ingenjörer, kan Sprout ta en 2D-bild och förvandla det till ett verkligt objekt. HP: s programvara — dubbade arbetsyta — har verktyg för att fungera som en digitalkamera.

Fångsten är att skanningen var alltför manuellt. Nu HP är att lägga en skivspelare som man kallar en 3D Capture Stage, hårdvara som automatiserar skanningen, skär steg och lutar att maximera skanningskvalitet. Capture Stage kommer att köra $ 299 och är valfri. Sprout går för $ 1899.

Med Sprout, HP satsar på att göra om datorn som en 3D Maker verktyg | HP för att aktivera 3D utskrift marknaden 2016: Kommer kunderna vänta? | Särskild rapport: 3D Printing: Att bygga framtiden | elaptopcomputer.com: Från matavfall till kolfiber, vida världen av skrivare 3D filament | denna webbplats översyn av Sprout

Dessutom är HP släpper en ny 3D-Capture app som tar djup och färg för att göra det enklare att dela och skriva ut.

Appen, en fri programvaruuppdatering, och skivspelare kommer att finnas tillgänglig i juli. Fånga Stage är ansluten via USB 3.0.

Eric Monsef, vice vd för HP: s uppslukande system grupp, som är en samling av teknik och teknik från olika delar av företaget, sade tillägg är en kombination av Intels RealSense och HP verktyg.

Med flytten HP hoppas att skapa ett tillbehör som gör det lättare för alla att bli en tillverkare och utnyttja konstruktionsbibliotek, prototyper och enkla föremål för att skapa produkter.

Det är oklart hur många enheter av Sprout HP har sålt. Företaget inte avslöja enskilda produktförsäljning, men helheten är ganska uppenbart. År 2016 kommer HP in i kommersiella 3D-utskrift marknaden. Och vara säker på, kommer HP komma in i konsument 3D-utskrifter marknaden någon gång. Sprout kommer att arbeta med andra 3D-skrivare, men vad HP verkligen hoppas på är att skapa en stack precis som det gör för bläckstråleskrivare och dess datorer idag.

HP sa att det är att arbeta med Dremel för att skapa en skanning för att skriva ut erfarenhet med Dremel 3D Idea Builder skrivare. HP sade också att det kommer att använda tryckleverantörer att tillhandahålla ett sätt att beställa 3D utskrifter via mail.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus