HP ZBook Studio G3 Mobile Workstation omdöme: Effekt i en slimline paket Review

HP: s ZBook Studio G3 Mobile Workstation vänder sig till yrkesverksamma inom områden som produktdesign, videoredigering, vetenskap, teknik och arkitektur: människor som behöver köra krävande arbetsbelastningar, med möjlighet att ta sitt arbete med dem – till en kunds kontor, för exempel.

Förra gången vi tittat på en arbetsstation klass bärbar dator från HP, rankad vi 15,6-tums ZBook15 G2 som en utmärkt maskin, om tung och med begränsad batteritid.

HP har gjort gällande att den Xeon- eller Core i7-drivna ZBook Studio G3 på 1.8cm tjock och väger 2 kg, är “världens första quad-core arbetsstation ultrabook”. Serien börjar på £ 1299 (exkl. Moms, eller £ 1,558.80 inc. Moms), stiger till £ 1899 (exkl. Moms, eller £ 2,278.80 inc. Moms) för vår top-end översyn modell. Så, hur fungerar det stack upp?

HP: s ZBook Studio G3 drivs av quad-core Xeon eller Core i7-processorer och har en hög upplösning 15,6-tums skärm, men är bara 1.8cm tjock och väger 2 kg.

Vid lanseringen i november förra året, HP var angelägen om att betona att ZBook Studio G3 design var ett verkligt steg framåt. Företaget hävdade att det som den tunnaste och lättaste fullprestandamodell någonsin ut på marknaden, och med en startvikt på mindre än 2kg det är klart att avsevärd uppmärksamhet har ägnats åt att hålla vikten nere.

Den ZBook Studio G3 storlek är ganska en prestation också. Den mäter bara 1.8cm tjock och har en stationär fotavtryck av 37.5cm bred och 25.5cm djup.

HP har minskat bulk och vikt över alla sina mobila arbetsstationer, men en snabb jämförelse med 15-tums ZBook 15 G2 över förra året är informativ: G2 vitala statistik var en betydligt mer skrymmande och tyngre 38.1cm av 25.7cm med 3 cm och 2,8 kg.

HP: s nedbantad mobil arbetsstation inte offra någon robusthet: som alla HP ZBooks, G3 uppfyller MIL-STD 810G standard, vilket innebär att det har passerat en rad tester för partikel inträngande, chock och temperatur.

Den ZBook Studio G3 är en elegant utseende laptop, men ändå överensstämmer med militär kvalitet (MIL-STD-810) motståndsstandarder.

Microsoft Surface Bokrecension: Hög kvalitetsbidrag från 2-i-1-hybrid, T-Mobile Galaxy S7 Edge omdöme: Samsung sätter ribban för alla smartphones, Samsung Galaxy S7 omdöme: Gorgeous S6 efterträdare som tillbaka bringar önskade funktioner

HP har arbetat hårt på estetik, alltför. Locket har en streckad mönster som bryter upp sin svarta yta, medan silver rörledningar runt kanten av bassektionen och inramning pekplattan ger en touch av klass. Även undersidan har haft en makeover. I själva verket är detta den mest radikalt utformad del av hela maskinen: en gummi banding hjälper till att förhindra den bärbara datorn från att glida runt på ett skrivbord, och omsluter en kraftigt mönstrad och indragen yta som hjälper till med grepp när du bär systemet.

15,6-tums skärm har en upplösning på 3840 med 2160 pixlar, eller 282 bildpunkter per tum (ppi) – Retina display på Apples 15,4-tums MacBook Pro, däremot, erbjuder en betydligt lägre 220ppi. En högupplösta skärmen är naturligtvis viktigt för CAD-typ arbetsbelastning, och levererar 4k video ganska snyggt också. Skärmens matt finish är välkommet eftersom det minimerar reflexer.

En varning när det gäller skärmen är att standardljusstyrkan när man kör på batteri sattes till under hälften av den maximala, och var inte riktigt bra nog för visning – eller arbetar med – grafikrika innehåll. Du kommer förmodligen att behöva ställa in den högre och offra en del batteritid.

Den fullstort tangentbord är ett nöje att använda. Travel är lite grundare än vi skulle vilja, men knapparna är stora och trivs under fingrarna. En full storlek nummer rad toppas med en rad av halvhöga Fn nycklar som omfattar kontroll av tangentbordet bakgrundsbelysning och en låsfunktion för den inbäddade numeriska tangentbordet. Vårt urval översyn hade en amerikansk tangentbordslayout, vilket påverkar läget för några av de icke-QWERTY symboler.

Det knapplösa pekplattan är omfattande och mycket lyhörda. Det kan stängas av och återaktiveras med en snabb dubbeltryck i dess övre vänstra hörnet, när det inte fungerar en orange lysdiod tänds i det hörnet för att påminna dig.

HP har inkluderat två högtalare till vänster och höger på tangentbordet i stället för att trycka QWERTY-tangenterna till vänster och tillmötesgående ett numeriskt tangentbord. Detta plus införandet av Bang & Olufsen ljudprogram, gav oss höga förväntningar på ljud subsytem. Profiler för musik, tal och filmer hade en tydlig effekt på ljudkvaliteten, och volymen var ganska högt på sin högsta. Den enda verkliga misslyckande är brist på bas punsch, vilket är synd på en bärbar dator som ska lysa som ett medel för presentationer till små grupper.

Som tidigare nämnts, förkunnar HP ZBook Studio G3 som “världens första Quad Core Workstation Ultrabook”. Konfigurationsalternativ inkluderar quad-core Intel Core i7 (6700HQ och 6820HQ) processorer, och 2.8-3.7GHz Xeon E3-1505M i vår enhet. Denna processor gjorde sin debut i september 2015 och är speciellt utformad för mobila arbetsstationer. Det kompletteras med en diskret Nvidia Quadro M1000M GPU.

Xeon E3-1505M stöddes i vår granskning enhet av 32 GB RAM (identisk modell off-the-sida har 16GB), en kombination som levererade några imponerande riktmärken: en flerkärnig Geekbench tre poäng av 13,626 och 85,9 bilder per sekund i Cinebench R15 OpenGL-testet.

Kombinationen av en kraftfull processor, en diskret GPU och en högupplöst skärm tar oundvikligen ut sin rätt på ZBook Studio G3: s 4-cell, 64Wh batteri. HP inte citera ett förslag batteritid på sin webbplats, men våra mätningar strömförbrukning tyder på att med medelmåttig skärmens ljusstyrka och måttligt krävande arbetsbelastningar du kan få cirka sex timmar. Tryck systemet till dess gränser och batteritid kommer att sjunka dramatiskt: med CPU maxade ut och skärmen på 100 procent ljusstyrka, drar systemet under 70W och kommer att pågå i mindre än en timme på batteri.

Det finns en 512 GB SSD för intern lagring, och en fingeravtrycksläsare på den högra sidan av den enorma handleds rastplatsen. En 720p webbkamera sitter ovanför skärmen. Det finns gott om portar och fack: Ethernet (RJ-45) och två USB 3.0-portar samt en SD-kortplats till vänster, och två USB-C Thunderbolt portar, en fullstor HDMI-port, en tredje USB 3.0-port och en headset uttag på höger sida. För trådlös anslutning, det finns dubbla band 802.11a / b / g / n / ac wi-fi och Bluetooth 4.0.

HP ZBook Studio G3 Mobile Workstation levereras med Windows 10 Pro 64, med Windows 7 Pro 64 finns som en nedgradering om det behövs.

Blotta kraft av denna mobil arbetsstation är något att se, och det faktum att HP har lyckats leverera den i ett paket som är så snygg och (relativt) lätt är mycket imponerande.

Den stora nackdelen är batteriets livslängd: HP ZBook Studio G3 Mobile Workstation är osannolikt att sista hela dagen bort från elnätet, om du kör lätta arbetsbelastning med skärmens ljusstyrka tackade låg.

fler kommentarer

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator