Huawei att investera $ 4 miljarder dollar i fasta bredbandsteknik

Huawei planerar att investera över $ 4 miljarder dollar i fasta bredbandstekniken forskning och utveckling under de närmaste tre åren.

Enligt Reuters, Shenzhen, Kina-baserade företaget tror fast bredbandsteknik – inklusive fotonik används i fiberoptiska kablar och nätverk – är en “nyckel riktning för strategiska investeringar.”

Med tanke på stigande efterfrågan från konsumenterna för datakrävande applikationer, HD-video och utbyggnaden av rörlighet som ser oss mer ansluten till Internet än någonsin tidigare, telekommunikationsutrustning Maker vyer fast bredbandsteknik som en avgörande investering. Trots en ökning i tillväxten av mobila nät, är fast bredbandsteknik fortfarande används i västvärlden och är fortfarande en lönsam industri.

Företaget har även, nyligen investerat i Frankrike, lanserar en FoU-center i den franska teknik navet Sophia Antipolis. Centret för forskning och utveckling är inriktad på chipset design och inbyggda teknik.

Medan Huawei planerar att spendera miljarder på fast bredband, innebär detta inte företaget ignorerar den potentiella vinsten inom mobil teknik. I augusti förra året, företaget, avslöjade planer, att ligga i framkant av 5G anslutning – genom att delta i samarbetsprojekt med andra branschledande i syfte att fastställa grunden för 5G teknik.

Läs vidare: I företaget

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Hinder för BYOD? En brist på förtroende för arbetsgivare att skydda privatlivet, Google lockar startups moln efter med $ 100.000 kredit, Qualcomm: Snapdragon marker för att säkra smartphone kill switch, Google expanderar i Europa, planerar att bygga $ 773.000.000 nederländska datacenter, Den svaga länken i företagets säkerhetskedjan: Falla för nätfiske, Facebook för att avslöja nya annonsplattform för att spåra användare över flera enheter

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden