Hur Dell kan vinna i rörlighet

Matt Asay tycker Dell bör sätta sina rörlighet marknads drömmar bort.

Rapporter redan kommer att Dell ignorerar Matt råd och trav ut något som kallas MePhone i Barcelona. Det kommer att finnas två versioner, Android och Windows Mobile.

Om det är allt de fick sedan Matt helt rätt.

Om Dell ser i sin egen DNA, som han antyder, det finns ett annat sätt att gå som kan ge framgång.

Vad gjorde Dell berömda var mass anpassning. Tillbaka i dag när datorer hade en mängd olika alternativ och prisklasser Dell tjänat pengar genom att sälja direkt och producerar på efterfrågan.

Kanske är det dags vi tillämpat denna lektion för rörlighet.

Det finns ett ökande antal alternativ genom köpare av mobila enheter står inför. Tangentbord? ASCII-tangentbord? Pekskärm? Hur stor? Hur mycket minne du vill? Vilken bärare är du på? Du vill WiFi med det? En GPS? Streckkodsläsare? En bättre kamera?

Sedan tänker på vertikala marknader, som den medicinska marknaden jag täcker. Vad sägs om en enhet som låter dig skapa och ladda patientjournaler, med säkerhets- och verifieringskedjor? En som spårar dig på sjukhusområdet, men du kan använda i ditt eget kontor också, och hemma? Finns det inte andra yrken med specifika krav – advokater, lastbilsförare, presidenter i USA?

Vad dagens telefontillverkare göra är att göra en massa olika telefondesigner, med olika funktionsuppsättningar som säljs på olika prisklasser. Men vi pratar inte om telefoner här, som jag har sagt många gånger. Vi pratar om mobila internetkunder.

Och skulle det inte vara bra om du kunde köpa en kund kan du uppgradera?

Alla grundkonstruktion skulle snabbt kunna kallas otymplig av kritiker, även om det var (ytligt) en iPhone klon. (Då skulle kunna kallas en otymplig copycat klon, eller kanske en Klunky Kopycat Klone av verkligt snarky.) Du kan inte återskapa den gamla ISA-bussen, de ska säga. Du kan inte förändra marknaden så.

Tja, varför inte? Så länge som en riktigt lurade ut enheten kan prissättas på $ 700 finns det en viss marginal för att leka med. Du kan hitta snabba framgångar i Europa och Asien, där GSM är en standard och folk är vana att ta sina telefoner från bärare till bärare.

Vad du säljer är möjligheten att hålla en Internet-klient för tre till fem år, snarare än att köpa en ny telefon varje halvår och att behöva träna den.

Sedan finns det de tjänster som du kan sälja på toppen av det, som synkronisering, uppgraderingar och service.

Om Dell kunde koncentrera sig på Android-plattformen, som fortfarande är oformade, kan Dell definiera det.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Men vad vet jag?

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus