Hur man lyfter Australiens detaljhandel på nätet spel

Produktanpassning, replikering av social erfarenhet av shopping, djupa kundanalys och en organisationskultur som stödjer förändring är nycklarna till att göra australiska online detaljhandeln globalt konkurrenskraftig och en källa för produkter som konsumenter faktiskt vill.

Det är synen på Michael Fox, grundare och VD på australiska online-återförsäljare skor av rovet, som just tilldelades 2013 australiska köpmannaförbundet s onlineåterförsäljare of the Year gong.

Bildades 2009 med en initial grundande personal tre, har skor of Prey sedan dess vuxit till en stab av 45 medlemmar spridda över Sydney, Storbritannien, Japan och Kina. Ungefär tre fjärdedelar av bolagets omsättning kommer nu från utanför Australien.

På tal till webbplatsen, Fox sade att en källa till hans företags online detaljhandeln framgång är i sin förmåga att ge konsumenterna val. Nyckeln till att leverera detta var att skapa en kraftfull anpassning motor utvecklats internt av ett team av sex mjukvaruingenjörer. Motorn levererar fotorealistiska visualiseringar av kundanpassade produkter, samtidigt som de kan av springa snabbt i en vanlig webbläsare utan behov av en nedladdning.

Vad som skiljer oss är innovationssidan, “Fox berättade webbplatsen.” För många återförsäljare på nätet är en bit av en ny kund förvärv och distributionskanal. Vad vi gör är att försöka förändra hela branschen och ändra hur kvinnor handla skor. Snarare än plocka en standardprodukt från hyllan, kan de utformar och välja exakt vad de vill ha.

Tillsammans med investeringar i leveranskedjan och Kina-baserade tillverkningsprocess för att möjliggöra mer än 4 biljoner möjliga permutationer av skor företaget hävdar att erbjuda, har skor of Prey även byggt en omfattande social dimension i online detaljhandeln erfarenhet. Med detta är konsumenterna kunna se vad sko mönster “trending”, och dela sina egna mönster via sociala medier Twitter, Facebook och Pinterest.

En av de psykologiska aspekterna av shopping, särskilt för mode, är att det är bra om du kan få dina kamrater för att bekräfta att den produkt du ska köpa är rätt “, säger Fox.” Precis som kvinnor skulle ta sina vänner shopping till få feedback, vi försöker att replikera att online.

En extra bonus för anpassning och sociala dimensioner är att bolaget har möjlighet att kringgå behovet av interna investeringar i produktutveckling och FoU, eftersom det effektivt kan crowdsourca design och utveckling genom sin kundbas.

“Vi ger plattformen, och det är våra kunder som skapar produkten”, säger Fox.

Djupt i egenutvecklade analyssystem har också gett företaget en kant, som gör det möjligt att titta på enskild kund spenderar och lönsamhet, och även göra det möjligt att börja merförsäljning baserat på mode smak av sina kunder.

Vi får några ganska intressanta data baserat på skorna de utforma “, säger Fox.” Om de använder massor av röda färger, då kan vi eventuellt skicka då ett e-postmeddelande som visar dem massor av röda skor och prover av olika läder och material.

Det slutliga resultatet för en e-handelsföretag är i att kunna förutsäga vad en kund vill köpa och sedan presentera denna produkt till dem. För att göra det behöver du en hel del information, men det finns en balans med sekretess. Men trenden är på väg i den riktningen.

I en kommentar till den bredare tillståndet för detaljhandel på nätet i Australien, Fox sade att det finns en handfull av framgångsrika spelare, såsom; fångst av dagen, och, Kogan. Men mer allmänt, är marknaden förlorar innovationer bland online detaljhandeln konkurrenter på marknader som USA och Storbritannien.

För företag som Net-A-Porter och Asos är Australien bland sina största marknader, så lokala återförsäljare miste på dem “, sade han.” Men vad är bra att se är företag som Kogan börjar växa deras utländska försäljning.

Denna globalisering detaljhandeln, som har hänt under de senaste 10 åren … skapar hot för lokala återförsäljare, men det skapar också möjligheter i att australiska återförsäljare kan nu sälja inte bara till de 22 miljoner människor i Australien, men för miljarder människor världen . Vi är en australisk återförsäljare, men tre fjärdedelar av vår försäljning kommer från utlandet.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Fox tillskrivas styrkan i online detaljhandeln i USA i synnerhet katalogen inköpskulturen där som lätt har gått på nätet. Han tillskrivs också trögheten större australiska återförsäljare i deras flytt på nätet för att misslyckats och för tidigt födda ansträngningar att flytta på nätet under IT-boomen. Dessutom, mogna, organisationskulturer bland Australiens större återförsäljare inte heller lämpar sig för detaljhandel på nätet.

Det är lite sorgligt, eftersom orsaken traditionella återförsäljare – Myers, Harvey Norman, David Jones – lyckades var att de var entreprenörer och gjorde innovativa saker “, säger Fox.” Men deras kulturer inte hållit jämna steg med förändringstakten och innovation . Du kan se att i Ruslan Kogan strid med Harvey Norman.

Trots bolagets fokus på nätet, kommer traditionella tegel och murbruk företag förblir en väsentlig del av den australiensiska detaljhandeln landskapet, liksom potentiellt skor of Prey talet.

I januari i år, skor of Prey samarbetar med David Jones att inrätta en mikro skoaffär i den nationella alltid Elizabeth Street, Sydney, butik.

Förklara flytten, Fox sade att för ett visst segment av konsumenterna att kunna fysiskt beröra och prova produkter är viktigt, och något som ingen renodlade online återförsäljare kan erbjuda.

Återförsäljaren dock bygger fortfarande på en trådlöst ansluten iPad att leverera sin fulla nätet customization.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport