IBM lanserar programvara för att sporra sensorhantering, “Internet of things”

IBM på måndag kommer att rulla ut ett Software Development Kit för ett program dubbade Mote Runner i syfte att sporra antagandet av sensorer i olika anordningar, produkter och system. Det verkliga målet är att göra det möjligt för så kallade Internet of things genom att sensornätverk enklare att distribuera och hantera.

Mote Runner är en gratis nedladdning. IBM kommer att göra tillkännagivandet vid 2010 Sensorer Expo & Conference. Mote Runner moniker avser Mote s — eller trådlösa sensornoder — som samlar information om allt från temperatur, rörelse och ljus och hänvisar tillbaka till ett nätverk.

Gallery: Mote Runner.

Under tiden kommer MEMSIC, vilket gör dessa mikro sensorsystem, inkluderar Mote Runner på en av dess IRIS sensor. Den MEMSIC IRIS är en 2,4 GHz trådlös sensor mote (höger) som används för att möjliggöra strömsnåla trådlösa sensornätverk i byggnader eller trafikmönster vid en korsning.

De flyttar kommer som sakernas Internet har blivit en brännpunkt fler företag. Till exempel, se telekomföretag som gör det möjligt maskiner med trådlös access som en tillväxtmarknad. Dessa maskin till maskin anslutningar kan driva framtida tillväxt för en trådlösa industrin som närmar sig mättnad i USA

Slänga i smarta nät, apparater och hem och vi är på väg mot många sammankopplade enheter som bär inbyggd programvara. IBM sa att det rör sig att släppa Mote Runner som regeringar och företag drar nytta av billiga sensorer för att övervaka byggnader, affärssystem och andra nätverk i ett försök att samla data i realtid som kommer att bidra till beslutsfattandet.

Hur skulle detta arbete? IBM sade Mote Runner skulle kunna användas av en byggnad förvaltningsbolag att övervaka och analysera sensorer i ett höghus. Företaget kan sedan utveckla appar för sensorerna, övervaka utrustning och data och programmera dem på distans som behövs. Dessa sensorer skulle också kunna användas för att övervaka de äldre i sina hem. Jordbruk, klimatövervakning, hälsovård och vattensystem skulle också kunna göra liknande användning av Mote Runner och sensornätverk.

Bland de viktigaste punkterna om Mote Runner

Programvaran skapades av IBM Research,. Det är en låg-footprint plattform som kan länka vanliga språk som Java med sensor virtuella maskiner,. Använder en simuleringsmiljö och webbinstrumentpanel baserad på Eclipse,. Mote Runner är utformad för att vara en låg effekt app körs på en 8-bitars processor, 8 KB RAM och 64 KB av flashminnet. Det motsvarar vad ett operativsystem för PC behövs på 1970-talet.

Här är en titt på Mote Runner instrumentbräda

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell