IBM, Lenovo server affären potentiellt sank över säkerheten

Lenovos planerar att köpa IBMs x86-server verksamhet står inför förseningar över nationella säkerhetsfrågor.

The Wall Street Journal rapporterar att amerikanska säkerhetstjänstemän och medlemmar i utskottet för utländska investeringar i USA (CFIUS) är oroliga för att knäppa händerna på försäljningen kan resultera i en svaghet i USA: s nationella säkerhet.

IBM: s servrar används i kommunikationsnät och datacenter som stöder Pentagons system. Om Lenovo köper IBM: s server verksamhet, enligt källor nära ärendet, amerikanska tjänstemän oroar sig för att Pentagons nätverk kan hamna fjärråtkomst av “kinesiska spioner.”

Amerikanska tjänstemän är också oroliga för att servrarna kan äventyras genom underhåll.

Försäljningen, värt $ 2,3 miljarder tillkännagavs i januari. Enligt villkoren i avtalet, Lenovo tar kontroll över IBMs System x, Bladecenter och Flex System bladservrar och switchar, x86-baserade Flex integrerade system, NeXtScale och iDataPlex servrar och tillhörande programvara, blad nätverk och underhållsarbeten. IBM: s nuvarande x86 anställda har erbjudits arbete med den kinesiska mjukvarujättens.

Publikationen säger att IBM och Lenovo har refiled sin ansökan att köpa mer tid för att få godkännande. Båda företagen försöker ta itu CFIUS oro, och har sagt att IBM kommer att behålla de servrar på Lenovos räkning “under en längre tid” efter försäljningen är slutförd. Underhåll kan vara allt från programuppdateringar till förändringar i hårdvara.

Detta är inte första gången som den amerikanska regeringen har visat oro över en Lenovo-IBM affär. Efter IBM sålde sin PC-verksamhet till Lenovo 2005, enligt en icke namngiven hög militär cyber tjänsteman som talade med WSJ, det amerikanska flygvapnet fått en transport av Lenovo bärbara datorer. Tester på Lenovos modeller visat att bärbara datorer var “ansluta till Kina”, och medan syftet med dessa anslutningar var okänd, var det obehöriga. Datorerna var snabbt tillbaka och USA-baserade företaget maskiner köptes istället.

I fallet med x86 verksamheten, som binder servrar tillsammans för att göra små kluster agera som mer kraftfulla maskiner, kan sådana obehöriga anslutningar och rutter i nätverk vara problematiskt för USA: s nationella säkerhet.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

En IBM talesman sade båda företagen ser fram emot ett positivt resultat efter granskningsprocessen är klar.

Den amerikanska regeringen har kritiserat Kina på senare tid för sin påstådda inblandning i cyberbrott mot amerikanska företag och regeringen själv. I maj oroliga relationerna mellan de två länderna eskalerade efter USA laddade fem påstådda, militära hackers; med att hacka sig in amerikanska företag att stjäla känsliga uppgifter värdefulla kinesiska företag.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Efter avgifterna, har Kina slagit tillbaka på den amerikanska regeringen med anklagelser om sin egen. Kinas försvarsdepartementet skrivit ett uttalande på sin webbplats, kallar de avgifter en “ren fabrikation av USA, ett drag för att vilseleda allmänheten baserat på baktankar.” Myndigheten sade också

Från “Wikileaks” till “Snowden” fall USA hyckleri och dubbelmoral när det gäller frågan om it-säkerhet har länge varit önskvärd tydlighet.

Dessutom Kina avbrytas samarbete med USA i cyberärenden samt förbjöd användningen, av Microsofts Windows 8 operativsystem på alla nya statliga datorer. Kinesiska banker är också, tvingas, att ersätta high-end IBM-servrar med lokalt tillverkade alternativ.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer