IBM öppnar QRadar API, lanserar säkerhet app utbyte

IBM meddelade tisdag planerar att öppna upp sin QRadar analysplattform i ett försök att stimulera utvecklingen av säkerhetsapplikationer som kan användas i kampen mot cyber angripare.

Big Blue hoppas att använda framtida inflöde av säkerhets program för att fylla IBM Security App Exchange, som företaget också just meddelat.

IBM sade marknaden kommer att ge utvecklare och partners ett sätt att dela och samarbeta på säkerhetsteknik. För IBM, båda insatser kommer så småningom att utöka användningen av sin QRadar plattform, en säkerhetssvit IBM förvärvade under 2011 efter det köpte säkerhetsunderrättelser mjukvaruföretag Q1 Labs.

För bra åtgärd, säger IBM den uppdaterar QRadar med nya automatiserade svarsfunktioner, som gör det möjligt för kunderna att automatiskt vidta åtgärder för att skydda mot specifika hot när de har upptäckts.

När det gäller den nya app utbyte, kan det ses som en förlängning av IBM: s X-Force Exchange. Lanserades i april, syftar X-Force att vara en av de största och mest noggranna kataloger av sårbarheter i världen, hjälper företag att försvara sig mot cyberbrott i realtid.

Nu är säkerhetsbranschen kunna samarbeta på teknik, förutom att dela information.

Med tusentals kunder nu standardisera på IBM: s säkerhetstekniker, öppnar denna plattform för närmare samarbete och utveckling med partners och kunder ändrar ekonomi att bekämpa cyberbrott “, säger Marc van Zadelhoff, VP strategi för IBM Security.” Dela expertis inom säkerhetsbranschen gör det möjligt för oss att förnya snabbare för att hjälpa ligga steget före alltmer sofistikerade attacker.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer