IDC: Asiens trög avreglering stubbar telekom tillväxt

Även grossistintäkter telekom i Asien-Stillahavsområdet nådde US $ 7,6 miljarder 2004, kan siffran ha varit mycket högre om det inte hade varit för den långsamma utvecklingen i avreglerings insatser ses i ett antal länder runt om i regionen, enligt IDC.

Analysföretaget räknar också marknaden att stiga till US $ 10,2 miljarder 2009, växer med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 procent.

Men Claus Mortensen, IDC: s analytiker för telekommunikation forskning, noterade att 2004 hade varit ett år av “status quo”, trots tidigare tal om avreglering i vissa starkt reglerade Asien-Stillahavsregionen.

Thailand har fortfarande för att fastställa sin oberoende tillsynsorgan, har Taiwan ännu att effektivt genomföra LLUB (local loop unbundling), och Kina är fortfarande utom räckhåll för direkt service provisioning från utländska operatörer “, säger Mortensen.” Trots de långsamma framstegen i avregleringen, grossist marknader fortsätter att växa i hela regionen – men långsammare än man tidigare trott.

Grossistmarknaden, enligt IDC, har gett många transportörer möjlighet att utnyttja nya intäktsströmmar och få tillbaka en del av de intäkter de hade förlorat på grund av priserosion och konkurrensen på marknaden på detaljhandelsmarknaden. Analysföretaget tror friska prognosen är goda nyheter för både inhemska och internationella flygbolag i hela regionen.

Indien är den viktigaste tillväxtfaktorn i regionen, med en årlig tillväxt på 10,8 procent från 2004 till 2009, enligt IDC. Släpar efter på andra plats är Korea, med en tillväxt på 11,4 procent under samma period.

De flesta av Indiens tillväxt på denna marknad kommer från grossist röst, förutspår analysföretaget. Men på en regional skala, grossist IP-tjänster, inklusive bredband är fortfarande den viktigaste tillväxtfaktorn med en årlig tillväxt på 20 procent, säger IDC.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer