Idioti åt sidan, måste det gå grönt

“Enviro-mentalism” kan vara motsägelsefullt nonsens, men det chefer måste lyda dess effekter!

Jag är lite av en skeptiker när det gäller allt detta “klimatförändringar” och “hållbarhet” nonsens.

Jag minns de miljövänliga glödlampor som innehåller allt som dödliga kvicksilver.

Jag minns push för biobränslen, som förvärrats svält i tredje världen och förstörde djur livsmiljö. Ändå biobränslen så småningom fann att producera lika mycket koldioxid som traditionella bränslen.

Men vad som än händer, regeringarna går vidare med sina “enviro-mental” politik och IT-chefer måste vara medvetna om sina föreskrifter och relaterade effekter.

Kevin Rudd kan mycket väl ha senare hans utsläppshandel (ETS), men han planerar att spendera $ 30 miljoner av dina pengar för att hjärntvätta australier till att bli “troende” igen, och ge honom mod att införa hans ETS gång.

Storbritannien har just valt vad den nya PM David Cameron kallar sin “grönaste regering någonsin” – som jag är säker på är inte en hänvisning till de oerfarna personer i den.

Och trots växande inhemsk opposition, kommer Nya Zeeland introducera sin egen ETS den 1 juli.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Analytiker på IDC iscensatt ett seminarium i Auckland på Grön IT och hållbarhet denna månad. Dess budskap var att dumpningen gammal infrastruktur kommer att spara på koldioxidutsläppen.

Detta kan mycket väl vara sant, men återförsäljare berätta ofta av de otäcka och förorenande kemikalier, samt sällsynta och ädla metaller, som finns i datorer.

Genom att köra ny efterfrågan infrastruktur som IDC råder, inte kommer detta också att skada miljön? Extra land kommer att läggas avfall som gruvföretagen gräva för de råvaror som används för att göra datorer och servrar. Sedan finns det kol som produceras vid tillverkningen.

Det är lite som att använda väderkvarnar för att generera ström. De ser fula och det är inte alltid blåsigt. När det är, väderkvarnar hugga upp ditt fågellivet.

Ändå måste kol gudarna blidkas.

Ännu mer så måste guden Mammon. När Nya Zeeland börjar med sin ETS kommer det att finnas högre bränslepriser för alla.

Oavsett faktiska realiteter klimat, för att skydda den nedersta raden för deras arbetsgivare, kommer det att chefer måste främja ny teknik som videokonferenser eller mer energieffektiva datorer, som IDC råd.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang