Indien siktar på topp 10 status med 10K startups i ett decennium

Indiska företag, multinationella företag och IT-branschens topp kropp har gått samman med företagsänglar, acceleratorer och konsulter för att upprätta en end-to-end leveranskedjan som kommer att ge 15 miljarder dollar företag under det kommande årtiondet.

Listan över företag som deltar är imponerande: Google, Microsoft, NASSCOM, Zinnov rådgivning, Chennai änglar, Harvard änglar, Hyderabad änglar, Mumbai änglar, Silicon Valley Bank, acceleratorer 91Springboards, IAN Incubator, Microsoft Accelerator, The Hatch, Morpheus, och Venture barnkammare, bara för att nämna några.

I ett uttalande som släpptes idag, Indian Angel Network (IAN) grundare Saurabh Srivastava, sade att detta skulle säkerställa att, finansiering och stöd tar sin rättmätiga plats i produktionslinjen för teknikföretag som kommer att generera nästa våg av ekonomisk tillväxt.

“IAN är mycket glada över 10.000 Startups initiativ och hoppas att få alla änglar tillsammans för att ge den mest viktig ingrediens för att göra det här programmet en succé – såddkapital och mentorskap för att omvandla idéer till företag från personer som har” varit där, gjort att “, sade Srivastava.

De olika grupperna kommer att anpassa i tre pelare för att stödja, landets start aktivitet. De kommer att övertyga IT-personal att entreprenörskap är en livskraftig yrkesval, bygga samhället via 7000 nätverksbyggande, pedagogiska samtal och hackathon i 30 städer, och stödja 10.000 företag med en US $ 25.000 paket av sponsorernas produkter och tjänster.

Målet är att underlätta 10-faldig ökning i finansierade startup årligen, en femfaldig ökning av start jobb, skapa 15 miljarder dollar företag och katapult Indien till en av världens främsta 10, mest innovativa länder.

NASSCOM president Som Mittal sade projektet var en viktig del av sin strategi att tredubbla värdet av den amerikanska $ 100.000.000.000 IT-branschen 2020.

Men organisationen nyligen, snubbed SMB och starter, när det valde de nya verkställande rådsmedlemmar att leda sin framtida tillväxt. NASSCOM har hittills ignorerat upprepade frågor om resultaten.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera