Indiens demografiska katastrof

Denna artikel nyligen pekar på en intressant skärningspunkten mellan skäreggen och den gamla skolan ett försök att ge vissa grundläggande färdigheter lika gammal som den mänskliga civilisationen, men genom att använda kraften i internet som medlare.

LabourNet är en spännande webbplats som hoppas kunna använda internet för att lära indiska ungdomar yrkeskunskaper såsom snickeri, murverk, elektriska ledningar och VVS. Den har 300 anställda, leds av en före detta Internationella arbetsorganisationen (ILO) anställd Gayatri Vasudevan har Acumen fonden som investerare hoppas att utbilda över 125 tusen arbetare årligen inom de närmaste fem åren och har uppenbarligen gjort det möjligt utkomst genom utbildning för över 50000 människor hittills. Som lovvärda eftersom dessa insatser är, kan de inte avvärja en överhängande tragedi.

Om du någonsin har bott i Indien och ägs eller hyrs en lägenhet, kommer du snabbt få en krypande känsla, från dina sönderfallande kopplingar till luddiga kakel till skrämmande VVS att problemet att Indien står inför är gigantisk och långt bort från majestätisk, mind-bogglingly intrikata arkitektoniska underverk som sattes ihop i tusentals år som Taj Mahal, den Imambaras av Lucknow och templen i södra Indien för att bara nämna en handfull.

När du faktiskt bedöma de kalla hårda fakta i samband med detta problem, blir det enorm oöverstigliga. Omkring 550 miljoner av Indiens 1,2 miljarder är under 25 år, vilket innebär att en svindlande 12 miljoner varje månad kommer att vara på väg in på arbetsmarknaden under de kommande två decennierna enligt denna artikel -yet endast två procent skulle ha haft någon utbildning. År 2020 hade den siffran ha svällt till 700 miljoner.

Inte svårt att föreställa sig att det inte finns några jobb för dessa människor översätter mycket snart i ett gigantiskt samhällsproblem. Tänk vad som skulle hända med många människor, 60 procent av dem män, som ligger omkring utan jobb och därför inkomst scenariot kunde sätta någon apokalyps film som Alfonso Cuarón Children av Män på skam.

Att vara utan jobb är inte bara demoraliserande, det är rent ut sagt deprimerande. Indiens game är skicklighet 500 miljoner människor av 2022 genom regeringen skapade National Skills Development Corporation som antar en modell offentlig-privat partnerskap för att ge indianerna med yrkesutbildning även om det är någon annans gissning om de kommer att uppnå någonstans nära sitt mål.

Och då, enligt detta stycke, viktiga sektorer i Indien kommer att allvarligt underbemannad: av 103 miljoner i infrastruktur, 35 miljoner i bilar och 33 miljoner i byggandet.

Problemet förvärras av vad indianer i varje samhällsskikt förväntar eller hopp om sin avkomma. I USA gjorde mina bästa vänner som antingen färdiga examen arbete i antropologi eller studerat vid den prestigefyllda Rhode Island School of Design (RISDI) inte försummar att skrapa cementgolv och göra grundläggande snickeri innan stiger upp genom den blå krage leden för att bli ledande byggare av barer och restauranger i New York.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det, IT prioriteringar, Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT

I Indien, vill vi varje barn att bli, inte en mekanisk eller civila men en elektroingenjör som Post artikeln belyser. Som Artikeln fortsätter med att påpeka, en undersökning utförd av Centrum för Advanced Study of India vid University of Pennsylvania, noterade att “strävanden studenter är i stort sett felinriktade med behoven hos den indiska ekonomin.”

Ett av de stora problemen i Indien är att fabriksarbete är ofta dåligt betalda med litet utrymme för avancemang. Åtta timmar per dag för skicklig fabriksarbete ger en ynka Rs, 5000 (US $ 90) i månaden som är mindre än vad en dag arbetare migrerar från Bihar tjänar i en stad som Delhi, eller, enligt mina egna beräkningar, långt mindre än den Rs 10.000 (US 1666 $) per månad en flitig tiggare kan tjäna på en bra gathörn i landets huvudstad, eller Rs 15.000 (US $ 250) per månad en automatisk förare kan tjäna.

Tydligen “Skickliga maskinoperatörer – i stort sett är representativa för den industriella klass – endast 14 procent tjänat mer än en okvalificerad arbetare,” klart det finns inte mycket incitament att bli en skicklig fabriksarbetare.

Vi kan inte, som ett land även vidta alla ofmthis allvar förrän den biter oss i baksidan (och illa nog att orsaka kallbrand). Ändå är det organisationer som LabourNet eller LEAP som bort möda försöker göra en skillnad. Men något mindre än ett mirakel, eller en massiv initiativ som de offentliga arbeten Civil beskyddkår lanserades av USA: s president FDR i början av 1930-kommer att rädda oss i det långa loppet.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT