Indiens online-företag öga aggressiv tillväxt via Facebook

Under de senaste åren, har Facebook oväntat gått från att vara den största och mest engagerade samfundet i världen till en plattform som förenar människor och företag också. Brand marknadsförare bygger djupare relationer med sina kunder och körning word of mouth i stor skala.

För många online-företag i Indien, är Facebook nästa stora, och ibland den enda möjlighet att växa sin verksamhet. Medan vissa märken fokuserar på att sprida medvetenhet och visa upp sina produkter och tjänster, andra föredrar att hålla diskussioner om ekosystemet de gör affärer i. Kreativt innehåll och engagemang kring det är byggda med sociala mål som har anpassats till affärsmålen.

Myntra.com grundades 2007, är en indisk online-portal inom mode och livsstil utrymme och rankas bland de tre bästa e-handelsföretag i landet. Sajten använder sin, Facebook-sida som en marknadsföringskanal, för att skaffa nya kunder och öka engagemanget med befintliga kunder. Den använder Facebook-annonser för att rikta den exakta demografiska potentiella aktiva köpare på Myntra, öka antalet fans på sin Facebook-sida, och nå vänner fans med hjälp av sponsrade berättelser.

Under de senaste sex månaderna har det skett en 120-procentig ökning av transaktioner med ursprung från Facebook och 75 procent ökning av den totala webbplats trafik från Facebook. Ashutosh Lawania, grundare och chef för försäljning och marknadsföring på Myntra, attribut 25 procent av intäkterna direkt till Facebook. “Facebook-plattformen spelar nu en mycket viktig roll i vårt nya kunder och varumärkesbyggande”, förklarade han. “Eftersom ROI (avkastning på investering) från vår Facebook spendera är helt friska, avser vi att ytterligare skala upp våra marknadsföringsinsatser med hjälp av denna kanal.

Chumbak, en ung start som erbjuder resor och souvenirprodukter, banker starkt på att bygga en gemenskap av märkesentusiaster. “Det finns inget annat där ute som ger dig möjlighet att nå ut till din målgrupp vägen Facebook gör. Oavsett om det är en produktlansering eller en tävling eller ens kundernas frågor, är det ärligt bästa verktyg för marknadsföring en start som Chumbak kan ha, “förklarar Vivek Prabhakar, grundare och VD för Chumbak.

Chumbak använder Facebook som enda marknadsföringskanal. Kanalen används inte bara för att skapa medvetenhet om produktlinjer och tillkännage nya produktlanseringar men även att crowdsourca idéer till nya produkter. Företaget använder även Facebook-annonser för att driva nya anslutningar till sidan, öka trafiken till sin produktkatalog, och främja specialerbjudanden och rabatter.

På senare tid har Chumbak sett 25 procent av online-intäkter kommer från Facebook, med en mycket hög grad av upprepade köp bland Sida fans. Även den indiska start påståenden om att få fem gånger avkastningen på de totala reklam spendera med Facebook.

Den sociala nätverk jätte har kontinuerligt utvecklas som medium, och så är möjligheterna för företag. Det åligger nu marknadsförare att skapa kunduppdrag och, naturligtvis, på Facebook för att erbjuda tjänster och verktyg på plattformen för mer kreativa avrättningar.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport