Indiens ParaBlu hävdar att leverera helt säker lagring i molnet

Namn: ParaBlu

Typ av App: Cloud Storage

Grundare / Management: Kameswaran Subramanian

Moln lagringstjänster är nödvändiga för de flesta av oss som behöver enkel tillgång till våra dokument och filer, särskilt om vi alltid på språng. Den varning är att vi är aldrig riktigt säker på grund av offentliga moln användarvillkor friskrivning, om vårt innehåll är förändrat, distribueras, visas offentligt, eller penning på något sätt. Och om du är ett företag, där säkerhet och kontroll är avgörande, du kan helt enkelt inte ta den chansen.

Ange ParaBlu, en molnlagring outfit som garanterar att data lagras i din personliga moln som företaget insisterar bara du kan komma åt. Enligt grundaren Kameswaran Subramanian, pluggar företagets “Blu-Cloud” hårdvara apparaten i routern och skapar en personlig moln just för dig på under en minut. Det är också enhets agnostiker.

En stor målgrupp för ParaBlu lösning är små företag över hela världen som inkluderar en mor Lode på cirka 14 miljoner sådana företag här i Indien. ParaBlu ger dem möjlighet att se alla sina viktiga data som tidigare hölls i silor (planering, produktion, försäljning, marknadsföring), men nu på ett ställe. Den fördelen är att kunna komma åt data från var som helst i världen. Nyligen företaget uppsatt på möjligheten för användare att skapa mini-moln i den större, så mindre grupper kan verka inom sina egna säkra moln.

ParaBlu optimerar även dataöverföring och nätanvändning för företag med låg bandbredd, som bör vara goda nyheter för de flesta av sina befintliga och potentiella kunder i Indien och i andra tillväxtekonomier med infrastruktur begränsad kommunikation.

Ursprungligen tänkt som ett sätt för individer och familjer att sömlöst synkronisera data (foton, videor, digitala filer) på alla enheter, insåg företaget så småningom att det fanns en bättre affärsmodell ute och beslutade att svänga. Indiens tech-lite småföretag kan vara tacksamma för det.

Indiens ParaBlu hävdar att leverera helt säker lagring i molnet, Deskaway symboliska av nya indiska SaaS företag, Indiens Chargebee tar udden av fakturering krångel, Indiens Contify doserar kunskap i molnet, Indiens EmployWise fokuserar på smarta människor förvaltning, Indiens Indix tillhandahåller moln insikter för marknadsförare, indiska SaaS leverantör diagram sociala landskapet för kunder

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Korta profiler Indiens SaaS stjärnor