Ingen piratkopiering vakthund, en tablett moms och fri programvara: Frankrike vision av kultur i den digitala tidsåldern

En studie som beställts i somras av den franska regeringen att avgöra hur att skydda Frankrikes kultur och konst industrin i den digitala tidsåldern har offentliggjort sina förslag.

Ledda av Pierre Lescure, tidigare VD för det franska sändningsgruppen Canal +, var den så kallade Mission Lescure förra året fått i uppdrag att finna sätt att bekämpa kommersiell förfalskning och skydda franska kulturella verk, inklusive musik, i online ålder. En av de 80 förslag som den lagt fram denna vecka direkt riktar sig till Hadopi den franska förhindra piratkopiering myndighet som bildades 2009, och har hittills, kostar miljontals euro av skattebetalarnas pengar, utan att ge konsten mycket att visa för det.

Hadopi är nu huvudansvaret för att genomdriva Frankrikes tre strejker förhindra piratkopiering regler – regler som uppdraget Lescure föreslår nu bör lindras: i 500-sidiga rapport som släpptes på tisdagen, kallar det för konsumentutbildning kring piratkopiering förbättras, slutar upphävandet av tillgång till internet för dem komma i konflikt med de tre-strejker reglering, avkriminalisera brottet så att den inte förtjänar en kriminalregister, skära fina överträdelser kan dra från den nuvarande nivån på € 1500 till € 60, och tvinga hemanvändare att säkra sin internetåtkomst.

Denna vecka Google styrelseordförande Eric Schmidt träffade Frankrikes president François Hollande. På agendan: föremål för en “länk skatt” och, enligt uppgift, hur mycket sökandet jätten bidrar till landets kassakistor.

Studien tyder också på att ge franska sändningar vakthund CSA ansvaret för verkställandet av förhindra piratkopiering reglering, vilket i praktiken skulle låta dödsstöten för Hadopi som en oberoende myndighet.

Mer än en sändning regulator, skulle CSA bli en vakthund för alla “kulturella och audiovisuella medier, linjär samt icke-linjära” – en tydlig hänvisning till online-innehåll. För att motivera en sådan åtgärd, säger studien att Hadopi inte gör ett bra jobb för att stödja utvecklandet av lagligt innehåll offer i landet. Den CSA skulle även ha till uppgift att reglera DRM på innehåll, och “analysera värdedelning mellan producenter / förlag och onlinetjänster”.

Men trots alla dessa förslag, ser studien ungefär som i början av just det – mer studier. Den föreslår definitionen av förfalskning bör omdefinieras och vilken typ av immateriella rättigheter på kulturella verk omprövas för att bättre anpassa den till nya metoder som “omvälvande skapelse” – återanvända och återanvända innehåll på nya sätt som mashups.

Rapporten efterlyser också mer användning av “fria licenser”, särskilt när det gäller programvara och en skatt som ska läggas på internetanslutna enheter som smartphones och surfplattor för att finansiera innehåll.

Även den föreslagna död Hadopi kan tillfredsställa vissa är totala sannolikt att väcka het debatt i Lescure studien. Konstnärerna och musiker rights management organisation Adami hävdar att konstnärer har godkänt “med stor tillfredsställelse” förslagen i studien. Hadopi själv tillägger att det välkomnar förslagen, belyser särskilt föremål för tre strejk regler. Det finns också stöd från franska teleoperatörerna Federation (FFT), som i synnerhet stöder idén att skära tid innan filmerna släpps på nätet och förslag att överge bruket att skära av användarnas tillgång till internet i fall av fildelning.

I ett uttalande, den franska internet advocacygruppen La Quadrature du Net erkände också att uppdraget Lescure hade några intressanta idéer, men tillade att: “När det gäller konkreta förslag om utbyte av kulturella verk på internet, [rapporten] snabbt ger efter för de argument distributionsinnehållsindustrin. förslagen är kopior av den politik som föreslås av motsvarande branschlobbygrupper. ”

Den franska fri programvara stödgrupp April säger att det är mot den bristande kontroll över frågan om DRM, och studien är “långt ifrån att erkänna misslyckandet med DRM reglering av myndigheter som Hadopi”.

De som gör kulturella verk tycks inte vilja tonen i studien heller. En producentorganisation, den SPPF verkar som skall uppfyllas av förslaget om en ny skatt på anslutna enheter som smartphones, men hävdar studien saknar förståelse för de risker som tas av producenterna. En annan, UPFI, är också till stor del på samma sida. Den franska musikindustrins branschorganisation SNEP steg upp retoriken: “The Lescure Studien inteckna framtiden för musikproduktion i Frankrike.”

Hittills har Lescure studie förslag är inget annat än förslag, och varje tillämpning måste diskuteras innan en lag leds, med intressenter ges gott om tid att plocka över vad som kommer utan tvekan att bli en hel del kontroverser.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer