Intel inte döda utanför Celeron varumärke, men det bör

Efter en uppsjö av rykten förra veckan, Intel bekräftar att det inte dödar av Celeron som helst snart. Men det borde.

Celeron är Intels billig processor erbjudande, men med chipjätten redo att släppa dual-core Atom N under det tredje kvartalet, med dessa har ett liknande pris och prestanda Celeron riskerar att bolaget har två produktlinjer i konkurrens.

Dock har Intel varit snabb att avfärda rykten om Celeron är 2011 död

Celeron varumärke har funnits under en längre tid nu, med de första 266MHz “Covington” stationära processorer släpptes i april 1998 (i grund och botten en Pentium II del utan sekundär cache), med 300 MHz “Mendocino” notebook delar följt i januari 1999.

Att bli av med Celeron branding gör en mycket vettigt för mig. Celeron lineup består för närvarande av tre dual-core desktop processorer och nio mobila processorer. Lägga Atom till denna blandning bara verkar som ett recept för förvirring. Jag gissar att Intel håller på linjen eftersom namnet förknippas med budgetposterna, och både det och OEM kan utnyttja det.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under