Intel på ARM-servrar: Wimpy kärnor nisch i bästa fall

En Intel verkställande vägde in på den senaste tidens prat om ARM och Atom låg-drivna processorer tar över servern spelet. Resultatet: Lågt drivs processorer har en roll, men kommer inte att göra mycket av en buckla på servermarknaden.

I sitt tal vid en Morgan Stanley och telekommunikation konferens, Kirk Skaugen, chef för Intels datacenter enhet, talade om ARM i servrar samt Atom. Skaugen talade också om utsikterna för Atom-drivna servrar via lik av SeaMicro, en start som har inhämtar en hel del press på sistone.

Här är vad Skaugen hade att säga att motverka ARM Holdings VD, som nyligen haft en mycket mer optimistisk ta om hans företags immateriella utsikter i servrar. “Vi har varit ute talar om Atom och servrar i flera år till våra kunder enligt NDA och uppriktigt, har det inte funnits ett stort intresse av att arkitekturen i vid bemärkelse. jag kunde se om du går ut fyra till fem år kanske 10 procent av den totala marknaden, ge eller ta ett par procent, skulle kunna vara intresserad av en sådan en arkitektur … om Atom är den bästa mikroarkitektur vi anamma det. och så vi är ständigt i labbet går ut och frågar om dessa arbetsbelastning. ”

Läs mer om “Intel på ARM-servrar: Wimpy kärnor nisch i bästa fall” på hemsidan.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus