Intels ultrabook strategi behöver rejäl dos av tillväxtmarknader

Intels plan för att hålla datorn värdetillväxt rullande längs kretsar kring tillväxtmarknader och ultrabook.

Stacy Smith, CFO på Intel, närmare betydelsen av tillväxtmarknader på Morgan Stanley analytikerkonferens på måndag.

Hans pengar glida kretsade kring en analys av 15 till 20 marknader och korrelationen med PC efterfrågan och överkomliga priser. I ett nötskal, när överkomliga priser på en dator får ner till åtta veckor efterfrågan tar fart. PC penetrationsgraden stiger när en konsument vet en dator kan betalas ut i två månader.

Smith sade

Om du tänker på Kina, Latinamerika, Östeuropa, har du två till tre miljarder människor som nu har råd datorer. Vi har inte sett ett fenomen som detta sedan den senaste 90-talet där de stora mogna marknader gick igenom samma övergång. Detta har drivit vår volym. Detta kommer att fortsätta att vara föraren av volymen för branschen. Bara för att sätta detta i perspektiv, förra året tillväxtmarknaderna växer 16%. Det är 50% av våra enheter nu och det var mot bakgrund förra året med relativt svaga mogna marknadsekonomier och så även mot den bakgrunden vi såg mycket kraftig tillväxt förra året på tillväxtmarknaderna. Det är en mycket viktig drivkraft för vår bransch.

Och om du ansluter prickar, anser tydligt Intel att ultrabooks kommer att vara en tillväxtmarknad spela. Ultrabooks kommer att fördubblas som både bärbara datorer och tabletter. Smith talade Windows 8 och Intels kommande processorer. Han sa

När du par att Ivy Bridge processer med Windows 8 Jag tror att du kommer att ha denna fantastiska användarupplevelse. Det är där du börjar att slå på saker som pekskärm kapacitet och en del av dessa andra funktioner. Jag fick spela häromdagen – en av de fina sakerna med mitt jobb är att jag får spela med prototypteknik – med en prototyp Ultrabook cabriolet. Detta är en enhet som är – det är en dator som du kan vridas runt, det är en riktigt trevlig tablett i en mycket tunn och lätt formfaktor. Det kördes en tidig version av Windows 8 med en pekskärm. Jag har att säga att det var en riktigt övertygande upplevelse.

En del av dessa prototyper kommer att landa på mogna marknader, men tillväxten kommer från tillväxtmarknader om Intels uppgifter spelar ut.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

se även: denna webbplats Dell XPS ultrabook översyn

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under