Jag får av vägen tills de tar bort alla data och börja om från början

UPPDATERING: Tja Path vänner, det ser ut som de tog snabba åtgärder och enligt detta blogginlägg de bort alla användardata uppladdade kontaktdata så att du kan börja om igen med Path. Jag var mycket glad över att höra detta och jag installerar Path tillbaka på min iPhone.

Liksom många av er läsare, jag är ett fan av sociala nätverkstjänster och använda dem som ett sätt att hålla kontakten med familj, vänner och bekanta. Jag använder Facebook bara för nära familj och vänner, Twitter för mina läsare och vänner som bara kan vara virtuella vänner, och på senare tid har jag använt for en mindre undergrupp av vänner. Path är en smart mjukvara på Android och iOS, men det ser ut som jag kommer att ta bort det mina enheter efter den senaste upptäckten av sina misslyckade sekretesspraxis.

Jag accepterar att jag släcka själv där på Internet och är inte så bekymrad över min integritet. Men uppladdade Path hela min adressbok till sina servrar och jag är säker på att det finns de i min kontaktlista som inte skulle uppskatta att ha sin information på en 3: e parts server. Jason rekommenderade några steg de kunde ta, men jag tror att det kritiska första steget är att helt enkelt radera alla data från sina servrar och börja om från början. Path grundare och VD, Dave Morin, har interagera med läsarna på Arun Thampi webbplats, men kravet att enskilda användare e-post deras serviceteam att få sina uppgifter raderade är löjligt. Någon kanske inte bryr sig om att deras data laddas upp, men en person i den kontaktlista kan vård och utan en fullständig uppgifter torka de har ingen möjlighet att få sin information raderas.

Med Facebook och Twitter, jag har inget akut behov av Path och gripa tag i mina uppgifter utan att fråga gör det enkelt att lämna sin tjänst. Det verkar inte som om de hade någon ont uppsåt, men det faktum att de inte riktigt kan programmera sin service och tog data utan att fråga är nog för mig att ifrågasätta deras ansvarighet i framtiden.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze