Kindle Fire: oskärpa tabletten och eReader marknader

De senaste tablett leveranssiffror från IDC visar Kindle Fire att vara den största konkurrenten till iPad, med en tablett marknadsandel på 16,8 procent. Detta är en enorm bedrift för en sådan ny produkt, men är det verkligen konkurrera med iPad?

Bra stöder Amazon Kindle Fire, Kindle Fire är på väg, men inte för mig, Nook Tablet redan i butik: Låt billig tablett kriget börjar, Amazons Kindle Fire: Snappy konsumtion, impulsköp enhet, Kindle Fire besting Nook Tablet med mer tredjepartspartner, Kindle Fire vs iPad värmer upp för julshoppare (undersökning), Amazon Kindle, B & N Nook duell utspelar sig på butikshyllorna, New Nook Tablet har ett skott mot Kindle Fire, Amazon Kindle Fire ekonomi: fokus på livstid värde av kunden, Amazons senaste Prime utspel: Kindle boklån

Amazon marknadsföringskampanj för Kindle Fire pinnar det rakt som en Kindle som gör andra saker också. Den $ 199 pris uttrycker det ordentligt i ereader lägret, mer så än tabletten marknaden, eftersom tabletter är fortfarande i regel mycket dyrare.

Den speciella användargränssnitt som Amazon har används för att dölja Android bas köpare ställer ytterligare Kindle Fire i den utökade ereader kategori i medvetandet hos de flesta potentiella köpare. Jag tror att det är en rättvis uttalande att de flesta vanliga konsumenter som köper Kindle Fire plockar inte upp som en tablett, snarare en läsplatta som gör andra saker också.

Detta kan vara en subtil skillnad, men det är viktigt att förstå eftersom Kindle Fire är sannolikt inte riktigt konkurrera med andra tabletter. Det är vettigt att spåra försändelser och försäljning av elden med andra tabletter, eftersom det kan hamna oavsiktligt konkurrera med dem, men det kan inte vara korrekt. Många Kindle Fire köpare kommer att plocka upp för att läsa e-böcker, och sedan uppgradera till mer tung tablett form av användning eftersom det kan göra det.

: Glöm iPad: Android tablett beslutsfattare bättre frukta Kindle Fire

Jag tror inte att Apple är orolig för konkurrens från Kindle Fire, och det med rätta. Jag ser en väldigt olika marknadssegment köper Elden i motsats till iPad. Android tablett beslutsfattare är en annan sak, som den billiga Kindle Fire kan hamna grabbling kunder som så småningom skulle ha plockat upp en konkurrerande tablett som priserna sjunka.

Kindle Fire är definitivt sudda ut gränsen mellan eReader och tablett marknader. Jag misstänker att detta är exakt vad Amazon avsett, och det är ingen tvekan om ganska nöjd med hur det går med eld.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner