Lenovo Yoga 900 granskning: En påslagen upp cabriolet Review

Förra året hemsidan bedöms Lenovos Yoga 3 Pro cabriolet att vara “mycket bra”. Den nya 13,3-tums Yoga 900 flyttar fram bollen med god marginal: den karakteristiska 360-graders “Watchband” gångjärnsmekanismen kvarstår liksom den eleganta, lätta ultrabook design. Men med en allvarlig höjning i processorkraft denna premie enhet kan vara det nya riktmärket för andra high-end Ultrabook konvertibler.

Konvertibla ultrabooks är inte längre en ny idé, och det finns flera tar på vad konvertibel “egentligen innebär. På vissa enheter – även känd som “detachables” – skärmen och tangentbordet helt skilja, medan andra sport olika 360-graders gångjärn som gör det möjligt för skärmen för att ligga platt mot tangentbordet, vänd utåt i “tablet” -läge.

Gå in en Watchband. Yoga 900 har samma 813-del gångjärn som förra årets Yoga 3 Pro, Lenovo

Lenovo har kommit upp med en av de mest komplexa (och med 813 enskilda komponenter, utan tvekan den mest över engineered) 360-graders mekanismer i form av Watchband Hinge. Det är mycket synlig, och färgas orange, guld eller silver beroende på enhetens lock och basfärgen.

Oavsett vad du tycker om estetik, är Watchband gångjärn jämn, pålitlig och flexibel. Den klämmer också locket och bottensektionerna tätt samman i en funktion Lenovo kallar Auto Lock. Förr i tiden hade några bärbara datorer fysiska lås för att hålla clamshell säkert stängd vid transit. Auto Lock gör ett bra jobb i detta avseende – även när Lenovo säger att det är lätt att öppna den bärbara datorn med en hand, vi håller: Auto Lock gör en ganska förslutning, och två händer behövs för att priset på locket och basen isär.

Yoga 900 lägen: bärbar dator, tablet, stå och tält, bilder. Lenovo

Gångjärnet är tillräckligt stram för att hålla skärmen i valfri riktning. Lenovo föreslår fyra lägen: laptop (konventionell clamshell), tablett (med skärmen roteras 360 grader och tangentbordet utåt), stativ (en sorts omvänd laptop läge med tangentbordet nedåt och skärmen riktad utåt) och tält (vilar på sina två långsidor med skärmen och tangentbordet utåt).

Yoga 900 är en av de många konvertibler vars tangentbord låses inte när du använder dessa clamshell-alternativa transportsätt. Det är inte registrera knapptryckningar, men nycklarna fortfarande fysiskt tryck, vilket kan vara ett problem när du arbetar i tablet-läge med tangentbordet utåt. Även om Yoga 900 är en ultrabook och därför relativt lätt på 1.29kg, det finns fortfarande en hel del vikt att hålla i en eller två händer. Trycket på tangenterna när du gör detta är inte obetydlig, och säkerligen större än när du skriver. Vi är alltid bekymrad över medellång till lång sikt tangentbord problem med sådana anordningar.

Tunn och lätt är namnet på spelet här, och på 1.49cm tjock Yoga 900 glider lätt in i en påse. Metallbasen och locket är inte särskilt reptålig, men de verkligen gör för en stel bärbar dator som ska resa väl utan ett skyddande fodral.

Lenovo Yoga 900 (900-13ISK, silver)

Lenovo Yoga 3 Pro: Mycket bra Ultrabook (recension), Lenovo arbetar på “renare datorbilden” efter Super debacle

Yoga 900 skrivbords fotavtryck av 32.4cm bred och 22.5cm djup är inte orimligt att en 13,3-tums bärbar dator som kräver en rättvis medelstora ram för att tillgodose tablet-läge. Som sagt, när man arbetar i bärbara läge rejäl nära 30mm botten ram bostäder på knappen Windows är särskilt märkbar.

Skärmen i sig är underbart. Den 3200-by-1800 pixel IPS-panel är ljus och skarp med mycket levande färger. Det är samma 276 pixel per tum (ppi) upplösning som sin Yoga 3 Pro föregångare, men vi är mer än nöjda med kvaliteten det levererar. Betraktningsvinklarna är mycket bra, och den enda nackdelen att det är ganska reflekterande.

Det finns en knapp på den högra sidan av chassit som växlar skärmrotation lås. Oförklarligt, med hjälp av detta orsakade ett par problem med vår prov, som misslyckades med att återuppta autorotation inte startas. Dessa glapp sammanföll med en Gråtonad på skärmen rotationskontroll, så kanske det finns en programvara fråga för Lenovo att utjämna här.

Om du vill använda din bärbara dator för arbete presentationer eller lite fritid underhållning du kommer att uppskatta de 1.5W JBL högtalare, som ger hög ljudkvalitet vid högt tillräcklig volym för att nå över en skaplig storlek konferensbord.

Yoga 900 tangentbord har en dedikerad Fn rad ovanför siffertangenterna, till skillnad från sin föregångare,. Lenovo

Den bakgrundsbelysta tangentbordet har en mycket lätt beröring faktiskt – knapparna knappt tryck som du trycker bort på dem. Vi gillar Lenovos minimal strategi här och fann touch typing snabbt och effektivt, men det kommer inte att tilltala alla. Det finns en mjuk gummi yta runt tangentbordet som ger en fin vila för handlederna – och även hjälper till med grepp när du håller Yoga 900 i tablet-läge.

Förra årets Yoga 3 Pro saknade en Fn-tangenten rad ovanför siffertangenterna och vi är glada att se det tillbaka i Yoga 900. Dessa knappar också inrymma en rad genvägar, inklusive volym och skärmens ljusstyrka kontroller, byta till externa bildskärmar och popping i flygläge, och det är fantastiskt att se tillbaka dem som lätt, enkel knapptrycknings åtgärder.

Olika versioner av Windows 10-baserad Yoga 900 finns, uppbyggd kring 6 generationens Intel Core i7-6500U eller Core i5-6200U processorer. Modeller som säljs i Storbritannien som vi skriver kommer med 8 GB RAM och en 256 GB SSD, men vår granskning provet hade en 16GB och en 512 GB SSD tillsammans Core i7-processor.

Lenovo har ökat batteriets kapacitet avsevärt från 44WHr i Yoga 3 Pro, hävdar upp till 9 timmars livslängd från Yoga 900 s 66WHr batteri. Vår verkliga tester tyder på att det är en smula optimistisk, även om många mindre krävande användare kommer att stå en bra chans att hela dagen datoranvändning från ett fulladdat batteri.

Lenovo använder en metall-legering fläkt, med luftintag inbyggda i gångjärnet. Dessa förklara varför gångjärnet känns något varm vid beröring även när Yoga 900 är ledig. Värmen är inte ett problem, bara en intressant metod för värmeavledning.

Yoga 900 har en USB-C-port (med video-ut stöd), två USB 3.0-portar och en combo USB 2.0 / effekt i hamn. Lenovo

Wi-fi (dual-band 802.11ac) och Bluetooth (4.0) stöds, som du förväntar dig, men det finns ingen NFC eller mobilt bredband. Anslutningar bestå av en enda USB-C-port som stöder videoutgång, två USB 3.0-portar och en USB 2.0-port som fungerar som strömkontakten. Det finns också en flash-kortläsare och ett headset jack. Det är en minimal uppsättning för dem som längtar efter artister som HDMI eller Displayport, men det är funktionell.

Efter förra årets Super adware debacle, Yoga 900 har en beundransvärt lätt programvarupaket. McAfee LiveSafe är här, tillsammans med några Lenovo program inklusive Lenovo Photo Huvud och Lenovo Companion, som är en väg till enhet stöd och optimering.

Detta är ett utmärkt ultrabook med high-end-processorer, en stor skärm, bra ljud och exemplarisk byggkvalitet. Watchband gångjärn kan vara udda men det fungerar bra, och det finns även en alternativ 512GB SSD för dem som behöver det. Bara vara lite försiktig med batteriets livslängd krav 9 timmar.

I Storbritannien kostar Yoga £ 1,199.95 (moms inkl. / £ 995,83 ex. Moms) för en Core i5 / 8GB / 256GB modell, eller £ 1,299.95 (inkl. Moms / 1,083.29 ex. Moms) för en Core i7 / 8GB / 256 GB-konfiguration.

Läs mer

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator