Logitechs ConferenceCam ger HD-videokonferenser ner till kontorspriser

Videokonferens har alltid varit något av en lyx för små och medelstora företag. Sann företag kvalitet videokonferenser hårdvara har alltid varit en betydande kostnad, och många om inte alla de stora lösningarna Finns kräver buy-in till proprietära system, ungefär som det är med VOIP-baserade PBX-system.

Jag blev förvånad – för vad är i huvudsak ett konferensrum lösning – att stjälken vände bara cirka 180 grader, inte en fullständig 360. Det skulle lämna ut en hel del konferensrum deltagare, ljudupptagning var förvånansvärt bra.. Jasons hustru även ropade från ett annat rum och jag kunde höra det relativt klart,. Från en DIY-IT synvinkel var jag besviken att det inte har ett stativfäste eller en mikrofoningång i hamn. Tyvärr innebär att det inte kommer att finna användning i en liten studio situation.

Webbkameror i samband med tjänster som Skype har alltid varit ett alternativ för dem som vill göra videosamtal, men de är inte idealiskt för något annat än tillfälliga en-mot-en videosamtal från skrivbordet bara för att de inte kan placeras i ett sådant sätt att tillåta en grupp människor på ena änden av videolänken för att effektivt samarbeta eller närvarande till varandra, speciellt om säg, tre till fem personer är i ett litet konferensrum och behöver prata med en annan grupp av människor på en annan filial i en liknande situation.

Under de senaste två veckorna har jag experimenterat med Logitechs ConferenceCam BCC950 (200 $ street) som är en SMB-videokonferenslösning som utnyttjar företagets djupa expertis med webbkamera teknik tillsammans med råvaruvideochatt och affärssamarbete program som Skype och WebEx.

I huvudsak ConferenceCam är egentligen bara en trimmad upp webbkamera, i den meningen att det är en plug and play, förarlösa, USB 2.0 UVC H.264-enhet som fungerar med alla PC eller Mac-program som stöder vanliga webbkamera enheter. Men det har också en känslig mikrofon, en inbyggd högtalartelefon (som jag skulle jämföra positivt till att en low-end Polycom enhet) och en HD 1080p 30fps kamera som är monterad på en servomotor mekanism som kan justeras med en medföljande fjärrkontrollen styrenhet.

Kameran på själva enheten, som har en 78 graders synfält, kan placeras på en insekt-liknande “eyestalk” eller den kan fästas direkt till huvudbasen utan stjälken. I ett rum situation konferens, skulle enheten vara ansluten till en liten stationär eller bärbar dator framför grupp människor som behöver ses och höras från den avlägsna platsen.

Genom att använda fjärrkontrollen kameran på “eyestalk” kan panoreras 90 grader i vardera riktningen och kan vinklas upp och ner och zoomas in med antingen fjärrkontrollen (som kan styra enheten från upp till 10 “bort) eller en uppsättning av kontrollerna på basenheten.

Både basen och fjärr har också mute, volym upp och ner, samt svar och ringa knappar avsluta, under förutsättning att programvaran du använder stöder dessa funktioner.

För att testa enheten, Logitech tillhandahålls både min hemsida kollega David Gewirtz och mig ett par enheter. Vi båda är baserade i Florida, även om jag bor i Fort Lauderdale och han bygger nära Cape Canaveral, cirka 180-200 miles från varandra.

David har en 30Megabit kabelmodem business-class, medan min hemmakontor är utrustad med 18Megabit AT & T U-Verse VDSL.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

För att testa enheten används både av oss Skype. David använde Windows-versionen, medan jag använde Mac-versionen. För alla praktiska ändamål, med undantag för fjärrkontrollen och förmågan att panorera och zooma enheten, Skype på varje OS plattform fungerar precis som det gör normalt.

Det första som jag märkte var att medan jag kunde ta emot Davids video i extremt skarpa, 16: 9 HD (en skrämmande upplevelse om du vet vad David faktiskt ser ut) och hans röstkvalitet var mycket tydligt, David kunde inte ta emot min överförda video i HD. I stället var Skype kliva ner min video till en 4: 3, lägre upplösning, men ändå bevara hifi ljudkvalitet.

Som det visar sig, att sända i 720p HD, måste du ha ca 2,5 till 3 megabit per sekund upplänk kapacitet. 1080p kräver lite mer, 5 till 8 megabit per sekund. Min AT & T U-Verse VDSL har bara förmågan att sända (på en bra dag) på omkring 1,5 megabit per sekund, även om min nedlänk hastighet är cirka 10 x större. Skype, naturligtvis, kommer att förhandla fram det bästa kvalitet länk det kan för att etablera punkt-till-punkt video mellan de två platserna utan att tappa ljud.

Jag var framgångsrikt kunna utföra en 1080p sändnings från från en New York City kontor i en mer företags inställning som hade en 100Megabit SONET fiber WAN-anslutning. Jag förväntar mig att enheten skulle fungera lika bra på en bråkdel av bandbredd, kanske 20 megabit eller lägre, under förutsättning att det var synkron snarare än asynkron i ett hemmakontor scenario.

Det viktigaste här är att ha tillräckligt med bandbredd för en HD-upplänken, vilket återigen är, ca 5 till 8 megabit i syfte att dra fördel av den 1080p infångningsförmågan hos kameran.

Sammantaget både David och jag gillade den här enheten, och tycker att det är bra värde för pengarna, särskilt för företag som vill ha en inexepensive lösning för gruppsamarbete. Vi båda kunde lätt att flytta 6 till 8 meters avstånd från enheten och ändå ha bra ljudkvalitet i båda ändarna, och zoom på Carl Zeiss optik på webbkameran var tillräckligt bra för att närma sig ämnet utan att orsaka betydande rastrering eller pixele, förutsatt att rummet var väl upplysta.

David hade några andra intryck av enheten, som jag skulle vilja dela, som han kommer på det mer av en video bloggare och internetföretaget perspektiv

Sammantaget, liksom de flesta andra Logitech-enheter som vi har båda hade nöjet att använda den ConferenceCam BCC950 ganska bra för vad den gör, som är videokonferenser för små grupper på en budget. Det är verkligen mycket mer än bara en enkel HD-webbkamera, men mindre än ett företag-grade videokonferenslösning.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”