Mesh Matrix D750 Pro Review

AMD: s Duron-processor, som lanserades i juni, ger Intels Celeron med hård konkurrens i budgeten PC-marknaden. Mesh Matrix D750 Pro är ett bra exempel: en välspecificerad system som kostar bara £ 799 (exklusive moms.).

Baserat på Athlon kärna men utformats från grunden som en billig del har Duron flera fördelar jämfört med Intels Celeron-processorer, i synnerhet en större nivå 1-cache (128KB kontra 32KB), en mer sofistikerad cache arkitektur och överlägsen flyttals prestanda. Intel väntas svara genom att öka Celeron s klockfrekvens och front side bus hastighet innan lång, medan en annan CPU inställd på att göra en inverkan på budgeten PC-marknaden är VIAs Cyrix III.

Men just nu AMD sätter takten, och leverantörer nu mata senaste 750MHz och 800MHz Duron processorer i sina “värde” produktsortiment.

Matrix D750 är inrymt i en fast och rymlig fall vars sidopanelen bort lätt utan att du behöver skruva någonting. Denna bekvämlighet bibehålls inuti, med verktyg fritt tillträde till enhetshållaren, enhetsfack och expansionskortplatser.

Systemet är uppbyggt kring ett ASUS A7V ATX-format Socket A moderkort med VIAs KT133 logik chipset. Den A7V har tre DIMM-platser, varav en var ockuperat i granskningssystem med en 128MB PC133 SDRAM-modul, vilket ger en maximal minneskapacitet på 1,5 GB. Det finns fem PCI-platser, varav två är upptagna av en 56Kbit / s modem och ett ljudkort. Samt en två seriella portar, en parallellport och två PS / 2-portar, finns det inte mindre än fem USB-portar, artighet av en mid-board dotter bär tre extra portar.

Tornet fall ger utrymme för tre externt tillgängliga 5.25in. enhetsfack, varav rymmer en sexväxlad Panasonic DVD-115 DVD-ROM-enhet. Många användare vill fylla en av reserv 5.25in. vikar med en CD-RW-enhet. Löstagbar lagring tillgodoses genom en vanlig 1,44 MB diskettenhet, vilket är rimligt nog till detta pris, även om hög kapacitet LS-120 eller en HiFD enhet skulle vara mer användbar. Hårddisken är en 5400 rpm Fujitsu Ultra ATA / 66-enhet, 1,4 GB vars 20.4GB kapacitet tas upp av Windows 98 SE operativsystem och medföljande programvara. Om du vill uppgradera hårddisken eller lägga till ytterligare ett, är det värt att notera att moderkortet stöder Ultra ATA / 100 enheter.

Systemets AGP är hem till en Hercules 3D Prophet II MX-kort, en 32MB accelerator uppbyggd kring NVIDIAs vanliga GeForce2 MX-chip. Detta ger exemplarisk 2D acceleration, men nivån på 3D-prestanda som levereras av MX delen inte uppfyller hard core gamers. 3D Prophet II MX utgångar till en 17in. Sony Trinitron övervaka vars bildkvaliteten kan inte klandras, men som lider av en besvärlig styrsystem för visning på skärmen.

Den mjukvarupaket innehåller Windows 98 SE förinstallerat, plus Microsofts Works Suite 2000 och Cyberlink PowerDVD 2.5. En Microsoft Internet tangentbord, en IntelliMouse och ett par TEAC satellithögtalarna slutföra specifikation. Systemenheten är täckt av en 12 månaders garanti på plats.

När det gäller prestanda är berörda, är Matrix D750 Pro bekvämt tillräckligt snabb för att köra dagens vanliga applikationer, även om jämförande tester tyder på att du kan göra lika bra med en 700 MHz Duron och en snabbare hårddisk, allt annat lika,. För bara £ 799 (exkl. moms), det finns inte mycket att klaga på här. Om du letar efter en dator som man kan ansluta till Internet och kör produktivitet / pedagogisk programvara, och du behöver inte top-notch 3D-spel hastighet, då Mesh Matrix D750 Pro kommer att göra jobbet snyggt.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator