Min resa med Twitter

Juli 2010. Det var den månad jag gick Twitter.

Det skulle göra det lite mer än sex månader sedan jag gick med i denna sociala nätverk fenomen som har skakat världen. Kom till världen 2006, få skulle ha förutsett hur populär denna enkla sociala nätverk plattform har blivit. Idag är en konservativ uppskattning av antalet Twitter medlemmar cirka 200 miljoner.

För den oinvigde, är Twitter ett socialt nätverk verktyg som gör det möjligt för användare att skicka textbaserade tjänster på upp till 140 tecken, dubbat “tweets”, som sedan visas på en användares profilsida och är offentligt synlig av någon. Användare kan prenumerera på andra användares tweets genom en process som kallas “efter” den person, och på samma sätt, kan de välja att följa dig.

Användare kan också skicka direktmeddelanden eller DMS till varandra gratis, under förutsättning att båda parter följer varandra, vilket gör Twitter ibland är dubbad som en “FOC SMS plattform” som är fri från internationella roamingavgifter.

När jag ser tillbaka på min resa med Twitter, jag inser att det började ganska motvilligt. I själva verket var det också sant min inträde i hela bloggande och sociala nätverk scenen. Jag gick Facebook av nyfikenhet mer än något annat och jag började bara blogga sent, bara i juli 2009, och mina skäl för att göra detta finns på offentliga register.

På makro syn på saken, skulle jag anser mig fortfarande en nybörjare på Twitter. Men under de sex månader eller så att ansluta sig Twitter, har jag lärt mig en hel del om vad denna microblogging webbplats kan göra. Lika intressant är några saker som du lär på Twitter inte att göra.

Till exempel, är Twitter en bra källa för vissa kollektivt användbar information. Hash-taggar som #KLTraffic är ett bra system för tidig varning för att vägleda mig genom farliga trafikstockningar och block som plågar Kuala Lumpur varje dag. Genom att använda de kollektiva rapporter från tusentals Twitter-användare i och omkring KL varje dag, kan jag enkelt gå igenom vilka vägar för att undvika och planera min resa mer effektivt.

Denna kollektiva delning är också användbar som dina vänner och anhängare med liknande intressen kan tagga dig och göra dig uppmärksam på frågor och saker som du kan vara intresserad av följande eller läsa. Eftersom det finns så många bitar av information där ute på nätet, med en rekommendation lista är verkligen användbart.

Twitter är också användbar som ett socialt verktyg, för att hålla nära och kära informerade om vad som händer i varandras liv. Det är ett bra sätt att kunna ta reda på vem möte vem och på vilken plats dessa möten kommer att äga rum.

Allmänt känd som “Tweetups” i Twitter språkbruk, dessa händelser är också ett bra sätt för mig att träffa människor som jag kan ha varit i överensstämmelse med på Twitter, men som jag inte vet personligen. Det är också ett bra sätt att träffa umgås med nya bekanta, både för professionella och personliga skäl.

Naturligtvis finns det också nackdelar med Twitter. Först ut, kan det vara en distraktion från arbetet och även personlig tid, så mycket tid går åt att titta på Twitter-flöden och detta kan dra vrede dina nära och kära. Fråga bara min fru om detta!

Även Twitter, precis som alla andra tekniska verktyg kan användas för dåliga avsikter, som sprider rykten, osanning och även rent används för att förbanna och förtal någon annan.

Och ibland, så kallade oskyldiga eller inte genomtänkt kommentarer kan utlösa allvarliga incidenter som har varit känt att hända med politiker innan.

Tech Industry, Nordkorea avslöjar Netflix klon för medborgare, säkerhet, Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab, Start-Ups, Telstra Ventures tecknar Telkom Indonesia för start investeringar i Asien, Cloud, APAC digital omvandling kommer inte att lyckas utan hybrid moln

Även journalister, som förmodligen utbildade för att vara försiktig med sina skrifter, inte har sparat dessa felsteg, och har betalat ett högt pris för tweeting slarvigt.

Så vad är några av mina observationer under de sex månader jag har varit på Twitter?

Till att börja med har Twitter varit så enormt populärt eftersom det matar bara på ett grundläggande mänskligt behov – som är att kommunicera med varandra. I den meningen, tweets är bara en förlängning av våra personligheter liksom våra tankar och uppförande.

Vad Twitter leder till bordet är två delar – förmågan att sända våra tankar och omedelbarhet som det händer.

Därefter Twitter kan eller inte kan vara här för att stanna, men nästa stora sak i sociala nätverk är fortfarande kommer att baseras på denna grundläggande behov av att kommunicera och dela våra liv med världen. Detta är helt enkelt den typ av Internet-baserade värld som vi lever i idag. Bara ta en titt på tjänster som Quora eller Instagr.am och du vet vad jag menar.

För närvarande finns det inga tecken på denna utveckling på väg att avta, bara tecken på dem utvecklas. Detta innebär att vi alla, vare sig konsumenter eller företag måste anamma tekniska skapelser som Twitter snarare än motstå det. Genom att göra så, betyder det att som med alla andra tekniska verktyg, måste det användas på ett ansvarsfullt sätt och med ett visst sken av social etikett och praktik.

Till sist, jag har alltid hävdat att tekniska uppfinningar ska användas till gagn för mänskligheten snarare än sjuk och bör användas för att hjälpa och inte skada, och genom att acceptera dessa uppfinningar, vi vill att mänskligheten kommer att gynnas av det.

Så kommer jag fortfarande att vara på Twitter i ytterligare sex månader? Tja, jag vet inte svaret på den. Men en sak är säker, nya tjänster och tillämpningar kommer att fortsätta att komma på nätet och kommer att fånga hjärtan och sinnen konsumenter överallt.

Vad använder du Twitter för? Följ mig och utbyta tankar med mig.

Nordkorea avslöjar Netflix klon för medborgare

Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab

Telstra Ventures tecknar Telkom Indonesia för start investeringar i Asien

APAC digital omvandling kommer inte att lyckas utan hybridmoln