Minnesota IT stärkt tvär byrå samarbete med Microsoft Office 365

Ett socialt företag använder teknik för att arbeta effektivt med hjälp av en gemensam samarbetsplattform – utan att begränsas av servertillgänglighet eller lagringskapacitet. Här är en berättelse från vår rapport “Vägen till Social Business börjar med en brinnande plattform.”

Om du redan har konsoliderat dussintals e-postsystem från varje leverantör och era på en enda lyckades instans av Exchange 2007, gjorde övergången till stöd för 70 eller fler statliga myndigheter genom att arbeta som en ISP, och knastrade 20 Sharepoint instanser ner till en enda skalbar datacenter, vad finns det att göra? När allt kommer omkring, har du redan uppnått en hög tillstånd av IT operativ effektivitet och processoptimering.

Om du är Ed Valencia, CTO och vice kommissionär, och Tarek Tomes, Customer och Service Management, biträdande kommissionär, delstaten Minnesota IT-avdelning (MN.IT), steg tillbaka och fråga: “Har vad vi har gjort verkligen hjälpt verksamheten kommunicerar och samarbetar effektivt? “de visste att de skulle kunna göra mer genom att flytta sina samarbets arbetsbelastning i molnet.

Så de tog en chansning att Microsofts Office 365 Dedikerad erbjudande var redo för staten Minnesota. Office 365 Dedikerad har öppnat nya dörrar för människor över hela delstaten Minnesota regering. Myndigheter kan samarbeta med varandra eftersom den gemensamma samarbetsplattform integrerar skilda kataloger för de olika regeringsorgan. Till exempel kan guvernören skicka ett meddelande till varje myndighet i den verkställande makten genom denna gemensamma plattform.

Molnet gör det enklare för dessa statliga arbetstagare att komma åt sin e-post och arbetsytor när de inte sitter i nätverket. Stora brevlådor innebär att anställda kan tillbringa tid samarbeta i stället för att rensa brevlådor. Denna flexibilitet tog dem “out of the ransonering verksamheten och i provisione verksamheten.” Finns det en bättre position för en IT-tjänster grupp att vara i?

Effekterna av Office 365 Dedikerad på IT-organisationen är att MN.IT bästa och smartaste inte spenderar sin tid upprätthålla servrar och tillämpa programkorrigeringar. Istället dessa värdefulla anställda tillämpa sina kunskaper och erfarenheter att lösa hårdare problem: hjälpa människor samarbetar, vilket gör att nya grupper ombord, och är en del av affärsprocessen förbättringsaktiviteter. Och ingen förlorat sin ställning som en följd av denna förändring, trots inledande farhågor och skepsis i personalen.

Så vad gick in i denna framgång?

Först när MN.IT beslutat att flytta in i molnet, lanserade de två projekt: 1) förstå den verkliga lagkrav (exempelvis vad hippa faktiskt säga), och 2) vad riskerna är med att använda tredjepartslösningar. Genom denna process, fann de en version av molnerbjudande – vid den tiden, Office 365: s föregångare, BPOS-D – träffade sina juridiska och säkerhetsbehov. Så när EUCC laget tog Microsofts molnsamarbetsplattform före statens väktare, kunde de visa hur lösningen vidhöll lagens bokstav och minimerat exponering i samband med en tredje part som är värd sin e-post och Sharepoint-servrar. Lektionen? Vid undersökningen av rättsliga och efterlevnad frågor inte be IT-team på organen, utan gå “direkt till källan,” till advokater och experter efterlevnad och lagen.

För det andra, tillbringade EUCC laget 9 månader planering och 1,5 månader gör migreringen. MN.IT förväntat och förberett för migreringen inte går smidigt, så mindre ryckighet som hade före inte skärande för gruppen. De hade också för att säkerställa att IT-personal köptes in: Många var skeptiska Microsofts förmåga att hantera ett storskaligt samarbete programdistribution och var orolig för vad värd teknik avsedd för sina jobb. Eftersom utbyggnaden, IT-personal är imponerad av funktionerna i Office 365 och anamma nya roller de kan åta sig nu att de inte hantera e-post och Sharepoint-servrar.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport