MIT, Harvard forskare knacka in Google Cloud Platform till kritan rå genomisk uppgifter

Från smarta kontaktlinser avsedda för diabetespatienter till en helt ny företag etablerat att slå åldrandet, är Google kontinuerligt ansluta bort på nya livlinor inom hälso- och sjukvården.

Den senaste utvecklingen från Internet jätte härrör från en av sina mer snabbväxande avdelningar mer synonymt med och näringsliv än hälsa och välbefinnande.

Google Genomics och Broad Institute of MIT och Harvard samarbetar för att kombinera kraften, säkerhet, och omfattningen av Google Cloud Platform med Broad Institute kompetens inom vetenskaplig analys.

Vill du använda ett gym bärbara och samtycke till att dela dessa data med arbetsgivare och försäkringsbolag om det innebar billigare premier sjukförsäkring?

Det skulle vara Google Cloud Platform, försöker pracka sina stora uppgifter knaprande förmåga att producera nya vetenskapliga upptäckter.

Cloud Platform tjänstgör som ryggraden för biovetenskap fokuserade Google Genomics i sin nya samarbete med MIT och Harvard forskare vid Broad Institute.

Lanserades 2004, den medicinska organisationen ut för att undersöka den molekylära grunden för stora mänskliga sjukdomar och utveckla nya metoder för diagnostik och terapi – hela tiden med avsikten att göra fynd, data och metoder är öppna för hela forskarvärlden.

Sedan dess har Broad Institute samlat och antingen sekvens eller genotypat mer än 1,4 miljoner biologiska prover.

Storskalig genetisk information accelererar vetenskapliga framsteg i cancer, diabetes, psykiska sjukdomar, och många andra sjukdomar “, skrev Eric Lander, VD och chef för Broad Institute i förberedda anmärkningar.” Lagring, analysera och hantera dessa uppgifter blir en kritisk utmaningen för biomedicinska forskare.

Således har Broad Institute nu i samarbete med Google Genomics att utveckla ännu fler verktyg och tjänster som syftar mot forskare baserade någonstans från avlägsna forskningslaboratorier runt om i världen till stora kommersiella och akademiska institutioner.

Hittills har samarbetet vänt ut och göras tillgängliga en alfaversion av Broad Institute Genome Analysis Toolkit (GATK) via Google Cloud Platform.

Google Genomics produktchef Jonathan Bingham beskrivs GATK i ett blogginlägg på onsdag som “standard för att omvandla rå genetiska data till tillförlitlig information om genetiska varianter.”

Google tillhandahåller den tekniska infrastrukturen medan Broad Institute är att föra sina analysmetoder.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

“Genom att köra GATK som en tjänst via Google Genomics, kan forskarna vara mer säker på att de är bearbeta sina uppgifter i enlighet med de bästa metoderna, utan att oroa om att hantera IT-infrastruktur,” Bingham hävdade.

Broad Institute tillade att det kommer att fortsätta att stödja och uppgradera GATK för alla användare (både på premissen och molnbaserade) samt erbjuda programvara direkt.

Akademiska och ideella användare har fri tillgång till GATK, medan företagsanvändare kan licensiera GATK genom Broad Institute direkt.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang