NBN Co öppnar Gold Coast call center

Trots den senaste tidens run-in med Gold Coast borgmästare över behandling av NBN Co chefer har kommunikationsminister Stephen Conroy välkomnade öppnandet av NBN Co Gold Coast-baserade callcenter ta emot samtal på frågor om utbyggnaden av National Broadband Network (NBN).

Call center, först tillkännagavs i april ligger i Varsity Lakes, och kommer att sysselsätta upp till 130 personer att ta förfrågningar från allmänheten, byggherrar och företag på regeringens NBN utrullning.

I ett uttalande, Conroy välkomnade öppnandet av centrum.

“Detta är ytterligare ett exempel på Gillard regeringens satsning på National Broadband Network skapar lokala arbetstillfällen och öka den lokala ekonomin”, sade han.

Förra månaden, kallad Conroy för Gold Coast borgmästare Tom Tate att be om ursäkt till delegater från NBN Co som hade rest till Gold Coast att förklara NBN utrullningen i en rådsmöte. Tate klippa NBN Co verkställande Darren Rudd bort efter att han bara hade talat i 8 minuter, om att dagordningen var “för full” för dagen, innan rapporten går vidare till en motion om National Kindness dagen.

Conroy märkt snub som “skamligt prestanda genom en arrogant råd” och uppmanade till en offentlig ursäkt.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata