Nio webbplatser IT-proffs bör behärska 2009

Åtminstone enligt Carolyn Duffy Marsan, chefredaktör på Network World. Marsan skriver upp en förteckning inte för nördar utan för beslutsfattare, med följande ansvarsfriskrivning

Behärska dessa webbplatser, och du kommer att bevisa att du kan förnya under de mest prövande ekonomiska tider. Och du kommer att göra det mer effektivt än dina 20-något anställda, som slösar för mycket tid att jaga den nya, nya sak på Internet som inte kan överleva nedgången.

Hennes val? Som följer

1. Link

Marsan take: “Glöm Facebook Under de senaste sex månaderna har Linkedin blivit de rigueur Web 2.0 webbplats för IT-personal … har det uthållighet Du kan visa din chef att du är väl ansluten, och du kommer att bli.. redo i fall du är på nästa uppsägningar listan. ”

Min ta: A no-brainer för säker. Även om jag inte håller med henne Bedömning att webbplatsens nya funktioner är anmärkningsvärda (jag hitta plugins allvarlig bristvara i verktyget), jag håller med valet på grundval av följande: Det är en gratis, professionell, hög Google rankning sida att alla som har ett jobb, oavsett bransch, bör använda. Det är det allra första steget för att skapa din professionella image utanför väggarna i ditt kontor.

2. Google Apps for Business

Marsan take “[SaaS och cloud computing] är framtiden för företagets IT-avdelningar, och du behöver för att få ombord … du kommer att vara mer pressad än någonsin under 2009 för att hitta billigare sätt att leverera IT-tjänster Ett sätt. att göra det är att testa ett Google Apps-projekt, såsom dokumentdelning via GoogleDocs eller videodelning via Google video. Din personal kan bygga en av dessa samarbetsprojekt i en handvändning. ”

Min ta: Användbar i teorin, men diskutabelt i praktiken. Med uppmätta kontroll, kan Google Dokument vara en mästerlig sätt att använda molnet till din fördel. Å andra sidan har jag varit involverad i ett flertal produkter där Google Docs eller kalkylark hålla hopar sig mot sin vilja, till den punkt där människor nu har en annan sak att hantera, filter och övervaka. Min rekommendation? En wiki, som är mer “torget” än ad-hoc.

3. VMware gemenskaperna

Marsan take “Chansen är du redan har påbörjat en servervirtualisering projekt och fortsatt konsolidering av dina servrar är en viktig pengar att spara mål för 2009. De flesta av er använder VMware för servervirtualiseringsprojekt … för att få bästa verkliga feedback på hur man bäst för att distribuera VMware, hålla ögonen på VMware gemenskapernas webbplats. ”

Min ta: I denna ekonomi, snåla kan främja stora saker. Har servervirtualisering varit till din fördel, eller är det bara en annan huvudvärk?

4. Secunia

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Marsan take: “Säkerhet kommer att fortsätta att vara av högsta prioritet för 2009, men du måste ta reda på hur man gör det på billigt Det är där Secunia.com kommer in..”

Min ta: När det gäller säkerhet, gör en större prislapp inte alltid göra en bättre produkt. Verkligen, det är frekvensen av uppdateringar och storlek i samhället som gör det värt. Secunia har ett val. Vad använder du?

5. Green Grid

Marsan take: “Grön IT kan fortfarande vara en stor fördel för IT-avdelningar eftersom det kommer att spara pengar och slätt. Grön IT sparar dollarsedlar Så lära känna Green Grid webbplats och se till att allt du köper i 2009 för. dina datacenter är i linje med deras råd och statistik. ”

Min ta: Grönt är bra, men grönt kan bli dyrt. Lägre strömförbrukning och halsbrytande hastighet enheter är bra, men du måste utvärdera vad budgeten kan tillåta kontra vad kan vinnas. Vi vill alla ha mer effektiva processer – men i denna ekonomi, kanske du har mindre inflytande för att agera på det (eller mer!).

6. Twitter

Marsan take “Vid första anblicken, Twitter verkar vara ett enormt slöseri med tid, men faktum är detta i realtid meddelandetjänst tar fart i IT cirklar Och om du inte hoppa på tåget snart, kanske du också.. sent. Twitter är ett enkelt sätt att hålla din personal och medarbetare informerade om var du är och vad du gör … ge det en virvel så att du vet vad dina Generation Y anställda talar om. ”

Min ta: För de flesta anställda är Twitter en kolossalt slöseri med tid. Svårt att komma runt det. Även om jag använder och njuta av Twitter i en ledare kapacitet, de flesta cubicle- och kontorsbundna anställda är precis lika bra att dra nytta av deras statusmeddelande på direktmess klient ditt kontors väljer. Alltför många anställda inte utnyttja det – vad är poängen med att införa något annat? Och för säkerhets skull, hur du begränsar din publik?

7. Yammer

Marsan take.. “Om Twitter verkar för oseriöst för dig, försök Yammer Det är i huvudsak Twitter för kontoret Fördelen med Yammer är att det är en privat kommunikationskanal för medarbetare att dela snabba budskap om vad de arbetar på, få frågor besvarade eller spränga ut nyheter. Xerox och Cisco är bland de 200-plus företag åtnjuter förbättrade samarbets tack vare Yammer. ”

Min ta: En bättre lösning än Twitter för säkerhetsfrågor, men inte för uppmärksamhet krossa oro.

8. Ruby on Rails

Marsan take. “Ruby on Rails är ett av de bästa öppen källkod verktyg för att visas under de senaste åren låter Denna ram webbutveckling du skapar arbets applikationer inom loppet av några timmar Förespråkarna för denna utvecklingsplattform inkluderar New York Times, Yellowpages.com. , Twitter och Hulu. ”

Min ta: Open source-verktyg är ett utmärkt sätt att spara pengar för din avdelning under en lågkonjunktur. Naturligtvis finns det lite skyddsnät – så det tar lite mod för att komma igång. Ruby on Rails är verkligen ett populärt val, men jag är ingen ingenjör, så: har du genomfört RoR? Tycker du att det är en 2009 viktigt?

9. Enterprise Mobility område, från Strategy Analytics

Marsan take: “De senaste smartphones är på väg mot företagets nätverk så att du får bättre redo att skydda känslig företagsinformation från de risker som dessa konsumentenheter öppnar upp Om du inte vill kryptera dem, se till att du har centraliserad kontroll.. över dem så att du kan torka data från borttappade eller stulna mobiltelefoner. Enterprise Mobility Matters [blog] från marknadsundersökningsföretaget Strategy Analytics … erbjuder en omfattande titt på frågor företag rörlighet. ”

Min ta: Den klassiska Barack Obamas Blackberry-problem, en viktig att ta itu med. Hur säkrar ni något som är inneboende mobil? EMM webbplats är en bra resurs, men jag vet att det finns mer. Vilka tjänster använder du för att säkra mobila enheter? Vilka webbplatser ni referera för mobila frågor?

Så där har ni det: Marsan nio webbsidor IT-proffs bör behärska under 2009, och vad jag tror. Men jag är ingen expert, så säg mig, IT-proffs ute: Finns det något som saknas från den här listan? Berätta vad och varför i Talkback.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer