Nokia rallyn mot Android, iOS angrepp

Effektivisering dess utveckling färdplan och förbättra dess App Store upplevelse för användare och utvecklare är positiva drag för finska telefonerna tillverkaren Nokia. Men dessa kan inte vara tillräckligt för att tygla sina konkurrenter i branschen, särskilt iPhone och smartphones baserade på Googles Android mobila operativsystem (OS), analytiker hävdar.

Nick Dillon, analytiker av enheter och plattform på Ovum, erkänt att Nokia har nyligen gjort åtgärder för att stärka dess tillämpning utbud genom att förbättra sin app distributionsplattform, Ovi Store. Den finska klädsel har också infört telefonräkningen för inköp, samt förenklade sin applikationsutveckling färdplan genom att standardisera den på Qt. Som sagt, han noterade att telefonen maker “har fortfarande en del arbete att göra för att komma ikapp med artister som Apple och [Googles] Android”.

Han påpekade att det var Cupertino som tog ledningen i att ta mobil applikationsutveckling, upptäckt, distribution och intäktsskapande mainstream. Andra tillverkare av mobiltelefoner, inklusive Nokia, har spelat ikapp sedan, tillade han.

App Store ras hots upp, När det gäller den tidigare tillkännagivandet av Nokia att dess Ovi Store uppnått 3 miljoner nedladdningar per dag för november månad, Dillon sade att denna siffra kommer sannolikt att vara “något sätt bakom” både Apples iOS och Android plattformar. Vidare påpekade han att 3 miljoner siffra inte bara återspeglar ansökan nedladdningar, men innehåller andra nedladdningar som ringsignaler, teman och bakgrundsbilder.

I jämförelse, sade han Apple rapporterade 10 miljoner ansökan nedladdningar per dag från sin App Store, medan Research in Motion (RIM) i förra veckan meddelade att 2 miljoner apps var hämtas per dag från sin App World butik. Och även om Android inte har rapporterat några konkreta siffror, räknar den Ovum analytiker att det är “sannolikt inte långt efter Apple och komma ikapp”.

Som sagt, Dillon betonade att fokus inte ska vara enbart på antalet appar tillgängliga och nedladdade, eftersom dessa är inte nödvändigtvis den viktigaste åtgärden av framgången för en App Store. “Kvaliteten på appar tillgängliga, hur ofta vissa program används och hur länge dessa stannar på en användares telefon är förmodligen viktigare mått, om dessa [statistik] är klart svårare att [sammanställa]”, tillade han.

När frågade, Kasey Farrar, global kommunikationschef och chef för media och innehåll marknadsföring kommunikation på Nokia, berättade webbplats Asien är det viktigt att notera tillväxttakten att Ovi Store bevittnar. Han avslöjade att sedan tillkännagivandet av 3 miljoner nedladdningar i slutet av november har företaget sett en annan 500.000 nedladdningar per dag till.

Detta drivs delvis av införandet av sina nyare smartphone-enheter såsom Symbian-baserade N8 enhet, sade han i sin e-post.

“[Användare] engagemang är högre i nya enheter såsom vår N8, vilket innebär att [download] siffror kommer bara att växa när hela skalan av våra nya Symbian smartphones slog konsumenternas händer,” sade Farrar.

Bättre telefoner, lovade fler appar, Disposition av bolagets strategi för att hjälpa sätta Nokia tillbaka på toppen av smartphone högen, förklarade han att Nokia planerar att stärka sin produktportfölj för att tillgodose de olika konsumentkrav och över flera prisklasser. Samtidigt kommer det att fortsätta att öka sin ekosystem av utvecklare att erbjuda en bättre användargränssnitt och spännande, relevant innehåll genom Ovi Store. “Man kan inte lyckas utan det andra”, tillade han.

Zooma in på Nokias ansträngningar att engagera utvecklare, Farrar påpekade att mer än 400.000 utvecklare hade anmält sig till Forum Nokia – en särskild portal för sitt mobila utvecklare – under de senaste 12 månaderna.

Tidigare Niklas Savander, vice vd och chef för marknaderna på Nokia, berättade webbplats Asien som bolaget har inked partnerskapsavtal med 91 operatörer i 27 marknader att införa operatörsfaktureringsmekanismer på dessa marknader “Ovi Store. Han förklarade att eftersom inte alla är bekväm med att använda sina kreditkort för att betala för mobila applikationer, kommer en sådan åtgärd hjälpa Nokia Garner fler konsumenter och i sin tur fler apphämtningar, som sedan kommer att locka utvecklare att registrera sig med sin plattform.

Gartners huvudsakliga analytiker, Shalini Verma, noterade att främja goda relationer med transportörer kan vara till nytta för bolagets renässans. Hon sade mobiloperatörernas gynnsammare hållning mot det finska företaget kan också vara från sin upplevd brist på hot jämfört med Apples App Store och Googles Android Market.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

“Nokia är fortfarande världens största mobila enhet leverantör … och det har möjligheter att erbjuda mobila applikationer och tjänster till både low-end mobil och smartphone användargrupper”, tillade hon.

Knockout “MeeGo telefonen behövs,. I september bolaget enat sin mjukvaruutveckling plattform som bygger på Qt SDK (Software Development Kit), att tillåta utvecklare att skriva en app som fungerar på både Symbian och MeeGo OSE Detta bidrar till att minska utvecklingstiden och kostnaden för portering program mellan de båda plattformarna, konstaterade Nokias Farrar.

Ovum s Dillon sade att flytta till Qt är en “smart drag” för det finska företaget som det “framtidssäkrar” Utvecklare investeringar.

Som sagt, han påpekade att eftersom det inte finns några MeeGo enheter på marknaden idag, har förmågan att köra program på OS “mycket lite överklagande för utvecklare just nu”.

“Även om N8 är en viktig luren för Nokia, kommer det att vara helt avgörande för företaget att lansera en knockout enhet som kör MeeGo i 2011, eftersom det inte bara kommer att visa marknaden att [företaget] är fortfarande kan konkurrera på toppen , men också att ge utvecklare ett tvingande skäl att utvecklas på Qt “, sade Dillon.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september