Obama order skapandet av exascale superdator

CBS News

USA: s president Obama söker makt exascale datorer för att driva landets departement i framtiden.

I en ny verkställande order har president utfärdade krav på ett nytt initiativ som kommer att fokusera enbart på superdator forskning, släpptes av Vita huset på onsdag. Med titeln “Att skapa en nationell strategisk Computing Initiative” presidentens order beskrivs planerna på att skapa världens första exascale datorsystem för att fastställa landets ställning i högprestandaberäkningar (HPC) forskning och utveckling.

Ett exascale system skulle kunna utföra 1 miljon biljoner flyttalsoperationer per sekund – på annat sätt omvandlas som 1000 petaflop eller 1 exaflops – vilket är mycket snabbare än dagens superdatorer.

Emellertid skulle ett sådant system behöver en arkitektur som kan kombinera tusentals hög effekt processorer och processorer, en fullständig genomgång av hur dagens datorer fungerar, och skulle kräva en förmögenhet i energi- och byggkostnader baserade på dagens systemanvändning priser.

Som rapporterats av IEEE Spectrum, kan en exascale dator byggas, men nuvarande system är helt enkelt inte hållbart. Steve Scott, Senior Vice President och Chief Technology Officer på Cray berättade publikationen

Trots detta har HPC forskning för att börja någonstans. Obamas order har lett till lanseringen av den nationella strategiska Computing Initiative (NSCI), en “hel-of-government ansträngning för att skapa en sammanhållen, flera organ strategisk vision och Federal investeringsstrategi, genomförs i samarbete med industrin och den akademiska världen, maximera fördelarna med HPC för USA. ”

Initiativet kommer i första hand att vara ett partnerskap mellan US Department of Energy (DOE), försvarsdepartementet (DOD) och National Science Foundation (NSF), även om den privata sektorn kommer också att höras.

USA: s president anser att ökad efterfrågan på datorkraft och upprätthålla ekonomisk tillväxt kräver höga prestanda nästa generations datorer. Som ett resultat, syftar den nya federala strategin för att driva forskningen på detta område framåt genom order för USA att distribuera och använda HPC teknik över hela linjen, främjande av tillväxten för offentlig-privata forskningssamarbete och ökad kommunikation mellan olika departement, akademiska institutioner och företag.

Dessutom säger Obama USA måste utveckla en “omfattande teknisk och vetenskaplig approach” för att förlänga HPC forskning hårdvara, systemprogramvara, utvecklingsverktyg, och applikationer.

I slutändan är det NSCI till uppgift att utveckla ett exascale datasystem som kan leverera cirka 100 gånger så hög prestanda för dagens 10 petaflop system inom en rad olika tillämpningar för regeringens användning.

Initiativet förväntas också ge “under de närmaste 15 åren, är en livskraftig väg framåt för framtida HPC-system även efter gränserna för nuvarande halvledarteknik uppnåtts (den” post- Moores lag eran “),” enligt ordern.

Om exascale superdatorer bli verklighet genom initiativet, NASA, Federal Bureau of Investigation (FBI), National Institutes of Health, Department of Homeland Security, och National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) kommer att gynna mest – och har möjligheten att sätta i sina egna idéer, krav och applikationer genom forskningsprocessen.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Även om det inte finns någon definitiv tidsplan för NSCI att dra en exascale datorn ur hatten, är gruppens råd som krävs för att lägga fram en plan för utveckling av exascale datorer inom 90 dagar efter det att beställningen utfärdats och checka in med uppdateringar per år.

Läs vidare: Top Picks

i bilder

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Hur komma åt Wi-Fi anonymt från miles away, Hammertoss: Ryska hackare rikta molnet, Twitter, GitHub i malware spridning, Komma fysisk: A $ 10 enhet för att klona RFID snabbtangenter på språng, Amazon drömmar om drönare endast luftrum, Army exoskelett utbilda soldater för att skjuta, Hornet Tor alternativ för höghastighets anonym surfning avslöjade

Topp 5 säkerhetsrutiner i vistas säker på nätet: Från experter, Essential iPad, iPhone Apps för affärsresor, Måste-ha iOS, Android nyttoprogram, Safari webbläsartillägg du inte visste att du behövde

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang