Operatörerna motsätter Indiens förslag licensavgift för Internettjänster

Indiska teleoperatörerna Reliance Infotel, Bharti Airtel och Vodafone Indien har motsatt sig regeringens förslag att införa en licensavgift på Internettjänster.

Enligt The Hindu Business Line tisdag föreslog den indiska regeringen att samla en andel av operatörernas intäkter från, Internettjänster, som en del av landets till-vara-lanseras regim enhetlig licens. Enligt förslaget kan Internetleverantörer (ISP) måste betala 6 procent av sina årliga intäkter. De för närvarande inte betala någon licensavgift.

Men telekomföretag berättade Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) som Internetanvändare i landet var fortfarande låg. Införande av en avgift skulle vara skadligt för, regeringens plan att ha bredband nå massorna, sa de.

Reliance Infotel sade ta ut en licensavgift på rena Internettjänster kan vara kontraproduktiv eftersom alla avgifter i slutändan kommer att betalas av slut abonnenter som kanske inte väljer de tjänster om de blir kostsamma.

Indiens regering som suverän har begärt anbud för auktion av bredbandsspektrum med en tydlig förståelse att det inte blir någon licensavgift på rena Internettjänster, och endast spektrumavgifter med en hastighet av en procent kommer att återvinnas från de framgångsrika budgivare “telco sade i sin inlaga till styrketräning.” Ändra samma i detta skede kommer att ge en felaktig signal till världen.

För närvarande är företag med ISP licens rätt att dra av intäkter från rena Internettjänster vid beräkning avgift licensen betalas till den indiska regeringen. Ren Internet avser att ge både Internet och innehåll.

Men Internettjänster som tillhandahålls av mobila spelare genom 3G och 4G-teknik kommer under behörighet av licensavgiften, och mobiloperatörer säger denna diskrepans bör tas bort för att jämna ut spelplanen med bredbandsoperatörer som Reliance Infotel.

Airtel tillsätts mobil och trådlös tillgång till Internet är en viktig drivkraft för förändring i den indiska ekonomin, men tillgång till Internet enligt ett enhetligt tillgång licens är föremål för en intäktsandel på 11 till 16 procent. För att ge en impuls till utvecklingen av Internet och bredband, bör intäkterna från rena Internettjänster uteslutas för mobiloperatörer samt, sade telco.

Vodafone Indien stödde efterfrågan för att undanta Internettjänster från tillämpningsområdet för licens, men sade Internet spelare bör inte tillåtas att erbjuda taltjänster. Detta beror på att flytta skapar en icke-lika villkor och inkomstförlust till regeringen är kopplad till vissa Internetleverantörer som har bredband spektrum, förklarade företaget.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst