Öppet brev till Google: inte stämma regeringen, bara göra appar bättre

Bästa Google

Du stämma US Department för inrikes under en 5 års kontrakt att lägga ut sina meddelanden värda nästan $ 50 miljoner eftersom de valde Microsofts låst ner rival molntjänst i stället.

Jag förstår att du är rättmätigt irriterad, genom att inte bara det ekonomiska värdet av kontraktet, men det faktum att den amerikanska DoI inte ens överväga Google Apps för jobbet, inte ens en ren blick.

Chris Dawson trodde att du skulle ha bara “höll dina käften” och fortsatte med den starkt konkurrensfördel som du har över olika andra produkter, särskilt i ljuset av den senaste tidens globala privatliv skandalen där Street View bilar samlas trådlösa nyttolaster.

Att bespara dig något mer prat, jag hålla mina tankar kort. Vakna, lukta på kaffet och häll själv några koppar.

I stället för att sparka upp ett väsen som du inte ens ansågs kanske du borde ha undersökt varför Google Apps inte tänkt i första hand och gjorde proaktiva åtgärder för att göra det bättre?

Om du hittade detta drag av den amerikanska DoI offensiv, gjorde det mig att undra varför du inte har slungat stämningar vid universitet offentligt fördömde Google Apps for Education ha “oacceptabel” nivåer av sekretess. Även universitet och institutioner för utbildning inte betalar för de utlagda moln utbudet av antingen Microsoft Live @ edu eller Google Apps for Education, du lita på bra press från dessa institutioner för att bygga upp portföljen för andra potentiella utbildningskunder.

Så kanske du bör ta ett steg tillbaka, dra tillbaka stämningsansökan och ompröva din position. Om en myndighet inte ens bryr sig om att överväga den tjänst du har att erbjuda, av någon anledning de kan eller inte kan ge, kanske be er varför.

Universitet har inte “gått över till Google ‘av olika skäl, praktiskt och på annat sätt. Google kan inte överväga student eller universitet e-post att behöva höggradig säkerhet, men Microsoft tog klart en proaktiv steg i att producera ett derivat tjänst som syftar till en sådan eventualitet.

Men också ta hänsyn till det meddelande som du anger. Kanske denna nyhet inte filtrera genom att varje elev och ungdomar i världen, men jag är säker på de flesta människor som läser berättelsen kommer att känna att Google stämpling fötterna i en barnslig ilska.

Den har en dominoeffekt, och för de studenter som läser denna berättelse och andra tankar och åsikter kring detta mål du presenterade, kan du göra ytterligare skador med dem när de kommer in på arbetsplatsen.

Gå tillbaka och börja arbeta på Google Apps med en konkurrensfördel, i stället för att tillämpa befintliga Gmail mod-liknande tjänst som en snabb lösning för att fylla på marknaden.

Mycket kärlek

Läs mer: Google stämmer amerikanska regeringen över värd e-post bud mot Microsoft ;: Om du Google, är det en bra idé att stämma regeringen?

zack x

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

: IBM lanserar molntjänster för federala, lokala myndigheter ;: Google: Kalifornien e-post kontraktet avsedd för Microsoft win

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre