Oracles Hurd försvarar moln strategi mot bakgrund av ledn shuffle

SAN FRANCISCO — För alla ifrågasätter om eller inte Oracles molnspelplan har halka, har chefer tagit varje tillfälle i Openworld 2014 i veckan för att kväva att prata i sin linda.

Vår förmåga att hålla jämna steg med innovation saknar motstycke “, hävdade co-vd Mark Hurd när han talade till media på måndag.” R & D spendera är inte en rättvisande bild av Oracles innovation. Det är vad vi spenderar plus vad som förs in Oracle genom förvärv.

Håller hov på St Regis Hotel tvärs över gatan från Openworld bash, Hurd regummeras den massa moln uppdateringar införts av ordförande och CTO Larry Ellison på söndag kväll, som täcker alla tre skikten av molntjänster (Platform, programvara och infrastruktur-as -a-service).

Upprepa Ellisons synpunkt Hurd insisterade Oracle står bortsett från branschen på plattformen skiktet framför allt tack vare standardbaserade Java och databas-as-a-Service erbjudanden.

På Software-as-a-Service, Hurd skröt ytterligare Oracle erbjuder fler SaaS program än någon annan, dussintals på dussintals som utvecklades i ensam 2014. Välta mer än ett par hundra, har Oracles SaaS app portfölj mer än 84 HCM och marknadsföring av produkter varje samt 113 tjänster och 69 försäljnings molnapparna.

Vi är mycket fokuserade på molnet “Hurd sammanfattas.” Jag hoppas det bästa beviset har du att det är vad vi bara täckt.

“Vårt fokus ligger på att genomföra den strategi som vi har. Det handlar inte om att ändra strategi” Hurd fortsatte.

Oracles ytterligare utveckling denna vecka inkluderar SPARC M7 mikroprocessor för programvara nu i kisel, Exalytics med databas i minnet, Zero Data Loss Recovery Appliance, Oracle Analytics Cloud, Oracle FS1 flashminne (särskilt när man syftar på EMC), och ett par nya datacenter i Tyskland.

Vi tenderar att släppa en hel del produkter på en gång. I vissa fall, vi släpper alltför många produkter, “Hurd flinade och medgav att spelar i en av hans” rädsla “om Openworld är alltför överväldigande. Han avslöjade att nyheter om Oracles mobila ram för B2C kunder har ännu inte meddelade i veckan.

Erinrar kommentarer som CIO på ett antal Oracles högprofilerade kundföretag, föreslog Hurd marknaden har förskjutits till förmån för att göra bra och “utnyttja” de möjligheter som “digital störning” som är molnet.

Om något, Hurd hävdade är IT-avdelningar som vill förnya snabbare och deras budgetar “svävande”.

Mot bakgrund av den senaste tidens ledarskap förändringar ser Hurd och Safra Catz främjas att samarbeta VD för tech jätte, Hurd tonas ner någon effekt som kunde ha spelat överhuvudtaget.

Oracle håller koll på priset: Dominerande molnet marknaden, Mark Hurd erbjuder moln marknadens prognos för 2025, Oracle tomter Exadata som en molntjänst, Samsung arbetar med Oracle för företag mobil, klockappar

Vårt fokus ligger på att genomföra den strategi vi har. Det handlar inte om att ändra strategi “Hurd fortsatte.” Om något vi mer nitade om vår strategi än någonsin. Vi känner att vi har en vinnande hand.

När vi frågade varför det tar två vd: ar att ersätta Larry Ellison, skrattade Hurd, “Jag tror att du besvarade din egen fråga.”

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

orakel Openworld

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin